![]() |
![]() |

Barbara15 napisał(a):Od roku biorę lek Glibetic i okropnie się ponim czuje ciągle mi spada cukier do 70, nie mogę robić żadnego wysiłku, aby tylko pójdę na spacer trace od razu cukier.Pani doktór powiedziała że to normalne i mam się nie przemęczać a jak spada cukier to zjeść coś co podniesie cukier, tylko co żeby nie przedobrzyć. Może mi ktoś powidzieć czy ten lek tak działa.

Barbara15 napisał(a):Umnie poziom cukru jezeli nie wezmę leku i nie pilnuje diety jest od 160 do 170 . a jak biorę leki i pilnuje diety od 113- 122 . nie wiem czy to dużo cukru , bo jak idę do lekarza to nie podoba mu się mój cukier.

Barbara15 napisał(a):Od roku chodzę do Pani diabetolog ale jeszcze ani raz nie miałam robione badanie krzywej cukrowej i badanie hemoglobiny glikowanejnawet nie wiem coto jest. Gdy przychodze na wizyte Pani doktór spradza mój dzienniczek i wypisuje leki i żadnych badań nie zleca.Poziom cukru jest od pół roku badany tylko przezmnie na moim glukometrze i nic więcej. Jakie powinam jeszcze mieć robione badania zwiazane z cukrzycą.Może te badania zasugeruje Pani Doktór.
Barbara15 napisał(a):Od roku chodzę do Pani diabetolog ale jeszcze ani raz nie miałam robione badanie krzywej cukrowej i badanie hemoglobiny glikowanejnawet nie wiem coto jest. Gdy przychodze na wizyte Pani doktór spradza mój dzienniczek i wypisuje leki i żadnych badań nie zleca.Poziom cukru jest od pół roku badany tylko przezmnie na moim glukometrze i nic więcej. Jakie powinam jeszcze mieć robione badania zwiazane z cukrzycą.Może te badania zasugeruje Pani Doktór.