Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹LaryngologLaryngologia - dziedzina medycyny zajmująca się leczeniem chorób zatok, gardła, krtani oraz uszu (otolaryngologia) a także innymi schorzeniami związanymi z górnymi drogami oddechowymi szczególnie jamy ustnej i nosowej, narządów i gruczołów z nimi związanych (język, ślinianki) oraz układu chłonnego w obrębie szczęki i szyi (w szczególności migdałków gardłowych)
Regulamin działu
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej informacji na temat dolegliwości laryngologicznych? Trafiłeś we właściwe miejsce. Tutaj dotrzesz do wiadomości, które z pewnością cię zainteresują. Podejmowane dyskusje toczą się wokół chorób gardła, krtani, zatok a także uszu. Jeżeli nie znalazłeś odpowiedzi na trapiące Cię wątpliwości, otwórz nowy wątek i zadaj pytanie innym użytkownikom, którzy odwiedzają to forum medyczne. Dział „Laryngolog” skierowany jest do wszystkich pacjentów cierpiących na schorzenia związane z górnymi drogami oddechowymi - w szczególności jamy ustnej i nosowej, narządów oraz gruczołów z nimi powiązanych. Poznaj szczegóły dotyczące powszechnie stosowanych w laryngologii metod diagnostycznych oraz sposobu leczenia wykrytych i zdiagnozowanych chorób. Dokonując szerszego rozeznania w prezentowanej tematyce z pewnością pomożesz sobie czy też bliskiej, chorującej osobie. Warto już teraz rozważyć szanse płynące z aktywnego uczestnictwa w dyskusjach toczących się w tym dziale.
Witam, mogę Ci polecić Dolnośląskie Centrum Laryngologii Medicus. Byłam tam z córką jakiś czas temu u dr Gawrona - świetny specjalista i bardzo miły człowiek. Wcześniej chodziłam po przychodniach i lekarzach na NFZ - bezskutecznie szukając pomocy, aż trafiłam do Medicusa i jestem bardzo zadowolona z wizyt. Jeśli chodzi o lekarza dla dorosłych, to też dr Gawron ale polecam również doktora Presia z tego samego Centrum. Zresztą, z tego co widziałam i rozmawiałam tam z ludźmi w poczekalni o lekarzach, to mogłabym Ci polecić każdego stamtąd, ale doświadczenie miałam tylko z ta dwójką:) Pozdrawiam i życzę zdrowia, Maria
Witam, jeżeli mogę Ci kogoś polecić, to również będzie to DCL Medicus przy Wyszyńskiego. Wspaniali lekarze (oprócz tego, że cudowni ludzie, to jeszcze fantastyczni fachowcy). W Medicusie byłem ja osobiście i poleciłem też kilka razy tę klinikę mojej rodzinie, wszyscy byli bardzo zadowoleni! Co prawda jest to prywatna klinika i trzeba zapłacić za wizytę ale w zamian otrzymujesz na prawdę kompleksowe badania (bo oprócz tego z czym idziesz badają Ci jeszcze wszytko pozostałe:) full serwis w ramach jednej wizyty i jednych pieniędzy - to się chwali:) Dla mnie we Wrocławiu nie ma lepszych laryngologów! Tak więc polecam gorąco i życzę zdrowia
Witam. Też słyszałem o DCL Medicus dużo dobrego ale oprócz tego mogę Ci polecić jeszcze doktora Marka Malczewskiego, który przyjmuje na oddziale laryngologii w Oławie. Z tymże w Oławie na wizytę trzeba czekać 4-5 miesięcy więc jak coś pilnego to lepiej idź prywatnie. Pozdrawiam
Ja natomiast polecam Ci dr Frączka, który przyjmuje w MEDIX-ie przy placu Hirszfelda 17! To świetny specjalista, byłam u niego z moją córką - ma świetne podejście do dzieci, dorosłych też oczywiście przyjmuje. DO tego sprzęt ma nowoczesny - zagladał do gardła kamerką i wszystko fajnie widać;) Lekarz z powołania.
Witam, dziękujuę na wstępie za wszystkie odpowiedzi. Finalnie poszedłem do kliniki Medicus na Wyszyńskiego. Muszę powiedzieć, że wizyta mocno przerosła moje oczekiwania! Klinika po prostu rewelacyjna! Od samego wejścia byłem traktowany indywidualnie (nie tak jak w NFZ - siedzi, czeka, nie ma doktora:)). Przyjmował mnie dr Preś, bo dr Gawron, którego polecaliście jest na urlopie, a ja nie mogłem już dłużej czekać. Gabinet rewelacyjnie wyposażony. Widać, że sprzęt z najwyższej półki. W cenie badania było też badanie endoskopowe (kamerka), co normalnie się nie zdarza, czyli kolejny plus wizyty. Doktor Preś - bardzo sympatyczny człowiek, świetny lekarz, zdiagnozował mnie, zalecił leczenie i już widać pierwsze efekty. Cieszę się, bo obyło się bez zabiegu, na który się szykowałem:) Podsumowując, jestem bardzo zadowolony z wizyty w DCL Medicus i z czystym sumieniem mogę tę klinikę polecić, bo jak dla mnie to jest nr 1 w regionie. Jeszcze raz dziękuję za polecenie mi lekarzy stamtąd.
Po przeczytaniu opinii tutaj też zdecydowałam się pójść z moją córeczką do Medicusa. Wspaniały ośrodek, lekarze prawdziwi profesjonaliści, obsługa miła i uśmiechnięta. Jestem bardzo zadowolona z wizyty i jeśli laryngolog dla dziecka, to tylko Medicus.
To chyba jedyny w regionie szpital laryngologinczy z prawdziwego zdarzenia. Jestem pod ogromnym wrażeniem samego ośrodka jak miłej i profesjonalnej obsługi. Bez wahania polecam.