Witam
Mój problem niczym się nie różni od pozostałych. Może to troszkę banalne, zawsze z partnerem byliśmy ostrożni, choć czasem bywały powody do niepokoju, jeśli chodzi o antykoncepcje (używamy prezerwatyw). Jednak dużo czytałam o krwawieniu jakie może wystąpić w terminie miesiączki w pierwszych miesiącach ciąży, ale niewiele znalazłam w internecie informacji o tym, czym się różni jedno od drugiego. Mój problem jest taki, że cierpię na bardzo bolesne miesiączki, do tego stopnia że potrzebuję leków przeciwbólowych wydawanych tylko na receptę. A w tym miesiącu okres był bezbolesny. Wiem że może to świadczyć też o bezowulacyjnym cyklu. Jednak nieco się różnił od normalnego. Było to bardziej czyste krwawienie niż krwawienie miesiączkowe. Poza tym od jakiegoś czasu często biegam do toalety, czasem mam gazy, przytyłam 2 kg, czasem mam "zachcianki" i mdli mnie na myśl o niektórych smakołykach (czasem o tych, które lubię). Oprócz tego strasznie zaczęły przetłuszczać mi się włosy. Dużo czytałam na temat objawów ciąży i szczerze mówiąc nie zauważyłam większych zmian w piersiach. Wiem, że powinnam zrobić test, jednak zanim to zrobię chciałabym się upewnić czym różni się krwawienie ciążowe od miesiączki (nie chcę wprowadzać w panikę rodziny ani samej siebie)
Bardzo proszę o pomoc.