Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹NeurologNeurologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami układu nerwowego w szczególności chorobami naczyniowymi (wylewy, udary), zapaleniami opon mózgowo-rdzeniowych, guzami mózgu (glejaki, oponiaki), epilepsją chorobami wieku podeszłego jak choroba Parkinsona i Alzheimera a także chorobami rdzenia kręgowego. Zajmuje się również leczeniem przewlekłych bólów (głowy, mięsni, narządów) oraz problemami ze snem.
Regulamin działu
W tym dziale forum medycznego zapraszamy do dyskusji na tematy związane z chorobami układu nerwowego. Toczące się tu rozmowy mogą pomóc nie tylko samym pacjentom poradni neurologicznej, ale także ich rodzinom. Wymień się swoim doświadczeniem w zakresie leczenia chorób naczyniowych oraz stosowanych przez Ciebie i Twoich lekarzy prowadzących metod powracania do zdrowia po przebytym udarze bądź wylewie. Szukasz informacji o zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych? A może chcesz dowiedzieć się czegoś więcej na temat guzów mózgu (glejaków, oponiaków)? Jeżeli tak właśnie jest, trafiłeś w odpowiednie miejsce. Sprawdź jak radzić sobie z przewlekłym bólem głowy, czy mięśni oraz zaburzeniami snu. Znaczny odsetek rozmów poodejmowanych na forum dotyczy kwestii chorób wieku podeszłego – Parkinsona, Alzheimera. Skorzystaj z okazji i przyłącz się do dyskusji, poszukaj odpowiedzi na trapiące Cię wątpliwości dotyczące spraw neurologicznych.
CO TO OZNACZA ZNIESIENIE FIZJOLOGICZNEJ LORDOZY W ODCINKU C KREGOSLUPA Z PRZELAMANIEM OSI DŁUGIEJ NA POZIOMIE C5 C6 PRZESTRZENIE MIEDZYTRZONOWE PRAWIDLOWEJ SZEROKOSCI POZA TYM KREGOSLUP C W BADANIU RTG BEZ ZMIAN
lordoza to fizjologiczna krzywizna kregoslupa. Zniesienie lordozy nie zawsze jest patologia - dosc czesto pojawia sie na wskutek nadmiernego napiecia miesniowego, ktore jest konsekwencja bolu. A jakie masz objawy?
bardzo boli mnie szyja ramiona i mam troche wysuniete ramie lewe do przodu w polowie kregoslupa odczuwam tesz bol jak leże w wannie i przesowam sie w dól to odczówam jak by mi cos tam narosło czy lordoza jest uleczalna i czy mozna ja operowac czy tomografia komputerowa w moim przypadku bylaby wskazana jak leze na kanapie i mam wyciagniete rece do gory to mi lewa strona dretwieje czy pomogly by mi masazee prosze o porade
[ Dodano: 2007-09-21, 10:31 ] prosze mi powiedziec jaka jest przyczyna lordozy i czy to jest genetyczne dlaczego jak chce wyprostowac ramina to mnie boli i mam wrazenie ze cos mi tam blokuj a jeszcze jedno na szyi mamm taka narosl tak jak by tam byl tluszcz i jak reko to ruszam to mam wrazenie ze jest to garsc tluszczuu a jak mocniej to przygniote to mam takie zgrubieni i jes to twarde tak jakby na kregoslupie narosla mi kosc
[ Dodano: 2007-09-21, 10:34 ] nieraz mi promieniuje ten bol i mam wrazenie jak by mi cierpla lewa nog bardzo sie tym martwie