Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹ChirurgChirurgia – dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym i zabiegowym leczeniem schorzeń i chorób wyodrębniamy specjalizacje podstawowe: chirurgia dziecięca, torakochirurgia, ogólna, plastyczna, szczękowo-twarzowa, kardiochirurgia, neurochirurgia, stomatologiczna.
Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym, odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą Ciebie lub Twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów, ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii, takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
Witam!!!! W środe miałem kontrole u ortopedy ściągnięto mi szwy zrobiono punkcje 45 ml krwi gadu gadu 100 rachunku i do domu. Dzisiaj mamy piątek i kolano znowu nabrzmiałe jest to normalne czy coś jest nie tak bo denerwuje mnie to już. Jestem po artroskopii kolana lewego. Robiona była 22.2.2010 r.
a dali jakieś tabletki przeciw obrzękowe i przeciwzapalne??
45ml to dość dużo ale niestety jednak była ingerencja w stawie więc jest to możliwe
ma prawo być opuchnięte, polecam na to okłady z lodu, naprwdę super działają, ja mam takie kompresy kupione w aptece i się mrozi w lodówce,ale można tez mrozić woreczek wypełniony wodą i przykladać nie bezpośrednio na ciało, ale na pojedynczy ręcznik, trzymać tak max 50 min narazie tylko tyle można zrobić, i czekać
mi jeszcze płyn ( nie krew) ściagali po 3 tyg a kolano jest cały czas spuchnięte