![]() |
![]() |

Andrzejaldo napisał(a):Witam serdecznie. Od dłuższego czasu nurtuje mnie problem kłucia jąder. Miesiąc temu zaczęło się od bólu jednego jądra od czasu do czasu, a od około tygodnia kłucie następuje w obu jądrach. Te uczucie nie jest stałe, tylko pojawia się co parę godzin. Nie jest to bolesne, aczkolwiek martwi mnie taki stan. Dodam, że mam 20 lat i czasami miewam przedwczesne wytryski, jeśli to może mieć jakiś związek z problemem.

djfafa napisał(a):Jak wyglądają jądra? Nie powiększyły się? Nie wyczuwasz żadnych zył, zgrubień itp.? Nie chorowałeś na nic ostatnio? Nie dźwigałeś czegoś ciężkiego?
Andrzejaldo napisał(a):djfafa napisał(a):Jak wyglądają jądra? Nie powiększyły się? Nie wyczuwasz żadnych zył, zgrubień itp.? Nie chorowałeś na nic ostatnio? Nie dźwigałeś czegoś ciężkiego?
Jedno jądro jest gładkie na swojej powierzchni, a drugie się trochę różni (na górnej części jest taka fałdka, jakby żyłka (?) która boli przy ściskaniu). Niestety nie kontroluję swoich jąder i nie pamiętam jakiej wielkości były wcześniej, więc nie potrafię dokładnie ocenić, czy ich wielkość się zmieniła, lecz jeśli miałbym oceniać to są takie same bądź minimalnie większe. Nie chorowałem na nic od ponad roku, na siłowni byłem 2 tygodnie temu i wykonywałem ćwiczenia w pozycji siedzącej bądź leżącej.