Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
jestem młodą mężatką ale staram się o dziecko z obecnym mężem już 2 lata. Ginekolog twierdzi że jestem zdrowa, badania ok. Nie wiem czy to bariera psychiczna czy co ale za chiny w ciąży nie jestem. Nie wiem czy trzeba na takie badania czy możemy mieć własną pociechę trzeba mieć skierowanie czy nie, nie wiem też jakie badania trzeba wykonać i ile one kosztują. Wiec pytam gdzie, kiedy, jak i czy trzeba się już martwić że coś nie tak czy nie
Dwa lata to juz sporo, ale znam pary, ktore staraly sie dluzej i w koncu im sie udalo. Jesli chcesz rozpoczac badania udaj sie do swojego gin, a on juz odpowiednio Cie pokieruje, pewnie i maz bedzie tez badany.Nie mysl od razu, ze jestes albo maz jest bezplodny, czasem naprawde mala rzecz stoi na przeszkodzie, czasem sa to jakies zaklocenia hormonalne, a czasem poprostu tak dlugo to trwa.Ja zycze Ci jak najlepiej. Pewnie wypowiedza sie tu tez dziewczynki, ktore wiedza cos wiecej na ten temat :) Pozdrawiam
Po dwóch latach bezowocnych starań, możesz już się zgłosić do kliniki leczenia bezpłodności. Może coś nie tak jest z twoim partnerem, on powinien być również przebadany.
eh ci lekarze u mnie tez było wszytsko OK jak chodziłam do swojej miejscowości do gina(prywatnie) po ok 2 latach staran wybrałam sie do lekarza w prywatnej klinice (50 km od miejsca zamieszkania) i okazało sie ze mam pęcherzyki na jajnikach , zwapnienia, powiekszone jajniki. I jak to jest ze lekarz który prowadził mnie i systematycznie do niego chodziłam nie wykrył tak waznych rzeczy ??? Tylko ciągnął pieniadze Moze warto zbadac męza tak jak dziewczyny pisza my tez tak zaczynaliśmy badanie nasienia kosztowało nas w klinice 50 zł. Moze ty zmien lekarza na innego.