Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹FarmaceutaFarmaceuta to dział, w którym dowiesz się wszystkiego o lekach, suplementach diety i witaminach. Tu przeczytasz o tym, jak stosować leki, porozmawiasz o ich składzie i efektach niepożądanych, które mogą wywołać. Których leków nie wolno łączyć z alkoholem? Czy suplementy diety są skuteczne? A może nie warto ich kupować? Który lek wybrać? Które leki można podawać dzieciom?
niewiem co mam robić .. moja przyjaciółka zjadła 20 tabletek Ketonalu forte.. mineła godzina kiedy je zażyła i jak narazie mówi że nic jej niedolega takiego tylko że ją brzuch troche boli i źle sie jej troche oddycha.. czy jej może się coś stać? ? ?
A kto normalny zżera 20 tabletek na raz?Po to są ulotki,żeby je czytać.Jak naprawdę nażarła się tych tabletek,to lepiej żeby je zwymiotowała i proponuję iść na pomoć dorażną.Nie wiem,co to za tabletki ale żadnych nie bierze się w takich ilościach.
Zadzwoń na pogotowie i powiedz,co i jak.Nawet jak nie muszą przyjeżdzać,to udzielą może porady przez telefon.Jeśli uznają,że trzeba wysłać karetkę,to wyślą.Lepiej,żeby to nie był głupi żart,bo chyba obciążają kosztami za wygłupy.
Nie otruła,się ,żyje,to niech się cieszy.Nie znam dobrze anatomi ale wątrąbę to pewnie zdrowo nadwyrężyła i nie wiem co jeszcze.Jak ma takie skłonności samobujcze to jest tu dział psychiatrii,może niech tam zajży.
Przydałoby się płukanie żołądka jeśli nie upłynęło dużo czasu od zażycia. Ketonal Forte to bardzo silne leki przecibólowe, które żle wpływają na żołądek. Na każdego też wpływają inaczej. miałam okazje je przyjmować po zabiegu przez tydz po 3 dziennie i byle jak się czułam, trochę przytyłam, bolał brzuch itd ale byłam zmuszona, więc szczerze mówiąc nie wiem jak po takiej ilości można się dobrze czuć. Tak czy inaczej powinna udać sie do lekarza i powiedzieć jak było