Witam. Od jakiegoś czasu "gnębi" mnie pokrzywka przewlekła. Dziś byłam u lekarza, w poniedziałek okaże się czy będe robiła jakieś badania. Ponadto od jakiegoś czasu zaraz po jedzeniu dosłownie około 5 min czasem mniej mam nieprzyjemne uczucie w brzuchu, zaraz potem lekko, czasem mocno zaczyna kłuć w prawym boku i muszę się wypróżnić. Niedawno zauważyłam krew w kale. Pojawia się jedynie od czasu do czasu. Gdy idę się wypróżnić to albo mam niemal biegunkę albo zaparcie, przy czym często boli mnie brzuch, momentami bardzo mocno kłuje w prawym boku. Napisałam na początku o pokrzywce gdyż słyszałam że może ona się pojawiać jednocześnie z nowotworem jelita. Mam 16 lat - czy jest mozliwe abym miała raka? Nie wiem czy mam o tym wszystkim powiedzieć rodzicom. Często choruję i boję się, że stwierdzą że przesadzam, albo udaje. Prosze o pomoc co mam robić - czy udać sie do lekarza i jeśli tak to jakiego? Pisze na chirurgii bo wydaje mi się, że ma ona największy zakres. Proszę o odpowiedź osoby kompetentne bez żadnych zartów. Pozdrawiam serdecznie. :-(
ps. wydaje mi się to temat dośc wstydliwy i nie wiem jak do tego podejść;\ :-/