Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
z mężem staramy się o dziecko od 18 stycznia kochalismy się w dni płodne zrobiłam 2 test i wyszły że nie jestem w ciązy poszłam do ginekologa i nie wykluczył że moge nie byc powiedział że muszę czekac do okresu a mam miec dopiero 9 lutego a bardzo mi zalezy zeby sie upewnic czy jestem bo jestem na wypowiedzeniu do 13 lutego prosze co mam jeszcze zrobic zeby miec pewnosc czy jestem czy nie jestem w ciąży boję się że moje wypowiedzenie wygaśnie a ja będę w ciązy
Nic dziwnego, że test nie pokazał ciąży gdyż był wykonany stanowczo zbyt szybko. Owulację miałaś zapewne 25-ego stycznia wobec czego dopiero wtedy doszło do zapłodnienia. A od zaołpdnienia do zagniedzenia czyli ciązy nalezy dodac jeszcze parę dni. Test musisz zrobić dopiero po dacie spodziewanej miesiączki. Gin oczywiście też jeszcze nic nie powie.
tak w tym dniu mialam owulacje test robiłam 2 lutego myslalam ze cos wykryje a muszę wiedziec czy jestem a strasznie mnie bola jajniki i często chodzę sikać a najbardziej z prawej strony boli mnie jajnik tak jak bym miła dostać okres a okres mam miec dopiero 9 nigdy tak mnie wszesniej nie bolały
Przede wszystkim musisz wiedzieć o tym że do zapłodnienia nigdy nie dochodzi w tym samym dniu co odbył sie stosunek. Wbrew pozorom-troche ten cały cykl zapłodnienia a potem zagnieżdzenia-musi troszeczke potrwać. I dokładnie-tak jak powiedziała wikam, testy zrobiłaś stanowczo za wcześnie. Już teraz możesz zrobić bete hcg, przypuszczam że coś powinna wykazać jeśli jesteś w ciaży. Jednak wynik nie będzie jeszcze taki na 100% wiarygodny. Chcąc, nie chcą, musisz poczekać do tego 9.02 i dopiero wtedy robić ewentualne testy żeby dały wiarygodny wynik. Nikt niestety tego procesu nie przyspieszy...
poczekalam okresu nie mam test wyszedl ze nie jestem w ciazy robilam go 10 lutego a do tego strasznie mnie boli brzuch i jajnik prawy co mam dalej robic zglosic sie do ginekologa czy zrobic jeszcze test