Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹NeurologNeurologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami układu nerwowego w szczególności chorobami naczyniowymi (wylewy, udary), zapaleniami opon mózgowo-rdzeniowych, guzami mózgu (glejaki, oponiaki), epilepsją chorobami wieku podeszłego jak choroba Parkinsona i Alzheimera a także chorobami rdzenia kręgowego. Zajmuje się również leczeniem przewlekłych bólów (głowy, mięsni, narządów) oraz problemami ze snem.
Regulamin działu
W tym dziale forum medycznego zapraszamy do dyskusji na tematy związane z chorobami układu nerwowego. Toczące się tu rozmowy mogą pomóc nie tylko samym pacjentom poradni neurologicznej, ale także ich rodzinom. Wymień się swoim doświadczeniem w zakresie leczenia chorób naczyniowych oraz stosowanych przez Ciebie i Twoich lekarzy prowadzących metod powracania do zdrowia po przebytym udarze bądź wylewie. Szukasz informacji o zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych? A może chcesz dowiedzieć się czegoś więcej na temat guzów mózgu (glejaków, oponiaków)? Jeżeli tak właśnie jest, trafiłeś w odpowiednie miejsce. Sprawdź jak radzić sobie z przewlekłym bólem głowy, czy mięśni oraz zaburzeniami snu. Znaczny odsetek rozmów poodejmowanych na forum dotyczy kwestii chorób wieku podeszłego – Parkinsona, Alzheimera. Skorzystaj z okazji i przyłącz się do dyskusji, poszukaj odpowiedzi na trapiące Cię wątpliwości dotyczące spraw neurologicznych.
prawie 5 miesiecy temu moja mama ulegla wypadkowi, potracil ja samochod, dlugo lezala w szpitalu, a gdy wyszla okazalo sie ze to nie ta sama osoba bardzo sie zmienila, trudno to wszystko zaakceptowac jest mniej sprawna niz przedtem ma problemy z mowa z pamiecia, trudno sie z nia porozumiec, praktycznie nie potrafi sie wyslowic, na jedno oko prawie nic nie widzi, zastanawiam sie co powinnam zrobic , na jakie badania ja wyslac zeby jej pomoc, w tym momencie ona zachowuje sie troche jak duze dziecko a ja chce zeby wrocila moja dawna mama, zalezy mi zeby to bylo szybko poniewaz niedawno wyszla ze szpitala to wszystko jest jeszcze swieze i dobrze by bylo kontynuowax leczenie niestety na rehabilitacje na razie nie maa szans bo trzeba czekac co najmniej pol roku , jesli ktos byl w podobnej sytuacji lub wie co powinnam w takim przypadku zrobic to prosze zeby sie podzielil ze mna swoja wiedza bede bardzo wdzieczna z gory dziekuje