Mam prozbe moze mi ktos powiedziec jak najszybciej zajsc w ciaze.....to nie zarty <dzis mam miesiaczke>To kiedy najlepiej kochac sie jest z moim partnerem.On pragnie dziecka ja napoczatku nie chcialam ze wzgledu nie bylam przekonana czy sobie poradze w nowej sytuacji jako mama jednak po dluszych rozmowach z przyjaciolkami stwierdzilam ze jestem gotowa wziosc na siebie odpowiedzialnosc jakim jest dzidzius.Moj partner nie wie o zmianie mojej decyzji i w dalszym ciagu mysli ze zabespieczam sie pigolkami jednak przestala je brac 2 tygodnie temu.Zawsze konczy w srodku...I pragnie dziecka wiec jak dzis zaczelam miesiaczke kiedy najlepiej jest sie kochac ....
Możesz zajść w ciążę tylko w okresie płodności. Przez resztę cyklu jesteś niepłodna. Płodności nie da się wyliczyć. Naucz się rozpoznawania płodności po odstawieniu. W tej sytuacji cykl płodności ma prawo być nieregularny i nieprawidłowy. Prosty kurs rozpoznawania płodności: http://npr.pl//index.php/content/category/5/17/43/
Opis postępowania pod odstawieniu pigułek: http://npr.pl//index.php/content/view/72/43/
Ze względu na dobro i zdrowie dziecka warto odłożyć starania przez 3-6 naturalnych cykli po odstawieniu.
Czemu nie porozmawiasz z mężem o zmianie swojej decyzji? Czy nie ucieszy się? Po co takie oszustwa? Czy one będą dobre dla dziecka?
Nie chce zeby mnie pogadnial dlatego odstawilam wczesniej pigulki.......Znajac go juz by dzis kupowal spiochy dla malego dzicka......... najpierw chcialam zapytac o rade a dzis go o tym poinformuje......Dziekuje za infomacje
Ja tez bym chciala zajsc w ciaze bo juz z mezem zaplanowalismy to wczesniej, ale niestety okazalo sie ze mam zbyt wysoka prolaktyne i dlatego zaczelam brac Bromergon. Do tego mam nieco podwyzszona TSH-3 5,230 norma 5.05. Lekarz ginekolog powiedzial mi ze mam brac na tarczyce letrox. I to moje pytanie czy moge brac te dwa leki razem? Jest to bardzo dla mnie wazne i w najbliszym czasie nie moge isc do lekarza wiec prosze o rade i pomoc.
Dzien dobry. Bardzo z mezem chcemy miec dzieko ale nie moge zajsc w ciaze, staramy sie prawie od dwoch lat bylam u lekarza robil mi badania i powiedzial ze mam pogrubione jajniki i minimalnie podwyzszony chormon w przysadce mozgowej no i bralam przez 3 lata tabletki antykoncepcyjne(ale od 5 lat nie biore)bo juz w wieku 15 lat lezalam w szpitalu bo mialam torbiele na jajnikach.Okres mam regularny znam go co do dnia i godziny bo zawsze jest tak samo i po tyle samo dni. Dostalam leki po ktorych w ciagu 6 misiecy mialam zajsc w ciaze ale minol juz 4 miesiac i nic. Jestesmy juz zmeczeni tym ze kazda proba konczy sie tym ze nic nie ma, prosze o pomoc bardzo chcem miec dzidziusia ale nie wiem co mam juz robic.
czesc mam na imie marta i ogolnie jestem mlodziutka bardzo kobieto... zabradzo niewiem o co chodzi z tymi cylkami i wogole... heh. jestem z moim chlopakiem jush ladnych pare lat i staramy sie wlansie o maluszka... i niewiem dlaczego nie mozemy... w/w sytuacje na temat picia alkoholu wogole nie wchodza wgrer. pwoieniwaz ja jestem apstynentka a moj mezczyzna od czasu doc zasu wypije ale zadko.. bardziej okazyjnie. ;] szczerze mowic czy moze byc tak ze jezeli mam nie reguralne miesiaczki to nie moge zajsc w ciaze ? nigdy nie liczylam dni cyklu plodnych poniewaz nigdy nie moglam sie doliczyc.. zawsze patrzlam praktycznie 2tygodnie po miesiaczce (jezlei ja mialam) i tesh bralam biodra to gory jak nie ktore osoby pisaly.. i nic .. staramy sie jush 6miesiecy i nic... a podobno mowia ze najlepiej jak ktos jest mlody jest latwiej .. nie prawda.. proradzcie cos prosze ( najlepiej na e-mail'a MartusSs7o7@wp.pl) .. i z gory dziekuje.. :( :)
Pół roku to jeszcze nie tak dużo zważywszy na to, że jeśli współżyjesz w dni niepłodne to nie masz szans na poczęcie. Poczytaj na temat dni płodnych i niepłodnych na temat obserwcaji śluzu itp. Jak poczytasz to zrozumiesz. Jesli masz bardzo nieregularne cykle to zgłoś sie do gina. Zresztą i tak się do niego udaj to zbada Cie wykona badania zmierzy poziom hormonów.....sprawdzi czy masz w ogołe cykle owulacyjne <a nie bezowulacyjne> Kobiety starające się o dziecko zazwyczaj mają wykonane choćby te najważniejsze badania i konsultują sie z ginem.... Pomijając już to, że w swoich cyklach są obcykane jak mało kto....... Zacznij działać! :)))))
CZESC!!PORONIŁAM 7MIESIECY TEMU,3MIESIACE PO STARAMY SIE Z MEZEM O DZIECKO I DALEJ NIC.BYŁAM U LEKARZA DOSTAŁAM LEKI I DALEJ NIC.NIE WIEM CO MAM ROBIC BO BARDZO PRAGNIEMY TEGO MALENSTWA!!PROSZE ODPISZCZCIE!!
czesc!!jezeli chodzi o mnie to miasiaczke mam zawsze tego samego dnia w kazdym miesiacu.a poziom hormonow jeszcze nie robiłam.własnie sie wybieram ale nie jest to takie proste bo jestem zagranica i nie wiem jak mam o tym powiedziec ginekologowi,ze chce sobie zrobic poziom formonow.jak byłam w listopadzie doktorkapowiedziała,ze jestem młoda kobietka i ze jeszcze nie musze.dałam i pare lekarst,jakies zioła itd.a oprocz tego to przed kazda miesiaczka mam dziwne objawy,takie jak jest sie w ciazy-chyba,to znaczy:jestem senna,strasznie zle sie czuje,jest mi niedobrze itd.prosze o pomoc!!