Tym razem mam pytanie jak dlugo bierzecie leki antydrpresyjne? Ile je wogole nalezy/mozna/trzeba brac aby efekty byly optymalne. ja juz biore od 1,5 roku Asentre dzieki niej czuje sie w miare ok, jak odstawilam ja to leki byly czesciej. slyszalam (od psychiatry) ze nawet jesli jest koniecznosc to mozna ja brac tyle lat ile jest to konieczne.
Można pewnie ale po co? Ja brałam Asentre 3 miesiące ale stwiedziłam,że do końca życia brać nie będe i odstawiłam. Czuje się rewelacyjnie ale ty bierzesz długo więc jakbyś zdecydowała się odstawić to tylko zmniejszając dawke i pod okiem lekarza.
Ja biore asentre w roznych dawkach od 5 lat. Zaczalem majac 16 lat i biore do dzisiaj, niestety na zmniejszanie sobie dawek rzadko moge sobie pozwolic, co do dawkowania biore od 0,5 tabletki do 1,5 tabletki dziennie, w wakacje np 0,5 tabletki, w czasie studiow 1, a w czasie sesji lub waznych egzaminow zwiekszam do 1,5. Wszystko zalezy od samopoczucia. Od 4 dni np strasznie sie czuje, dlatego tez zwiekszylem sobie dawke do 1 tabletki rano, niestety narazie jeszcze nie pomaga, a bol glowy i drgawki sa bardzo meczace