Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
WITAM MAM PYTANIE BO NIE WIEM CO NAM JEST OD PRAWIE ROKU JA I MÓJ PARTNER MAMY CAŁY CZAS JAKĄŚ INFEKCJĘ LECZYLIŚMY SIĘ JUŻ RÓŻNYMI LEKAMI WYPISANYMI PRZEZ LEKARZY NP. UNIDOX SOLUTAB, CLORTINAZOL JA STOSOWAŁAM WIELE LEKÓW DOPOCHWOWYCH ALE POMAGAŁY NA KRÓTKO.ROBILIŚMY BADANIA NA CHOROBY WENERYCZNE RÓŻNEGO TYPU ALE NIC NIC NIE WYKAZAŁY .MÓJ PROBLEM OBJAWIA SIĘ TYM ŻE PO STOSUNKU MAM PIECZENIE W POCHWIE KTÓRE NASILA SIĘ PO ODDANIU MOCZU,A PÓŻNIEJ MAM UCZUCIE JAKBY DALEJ CHCIAŁO MI SIĘ ODDAĆ MOCZ.U PARTNERA OBJAWIA SIĘ TO PIECZENIEM RÓWNIEŻ PO ODDANIU MOCZU,MAŁĄ WYDZIELINĄ Z CZŁONKA I KŁUCIEM W ŚRODKU CZŁONKA ORAZ RÓWNIEŻ UCZUCIEM PARCIA NA MOCZ.ROBIŁ WYMAZ TEJ WYDZIELINY ALE WYNIK NIE WYKAZAŁ ŻADNYCH BAKTERII ANI CHOROBY .NIE WIEMY JUŻ CO MAMY ROBIĆ I CO NAM JEST TYM BARDZIEJ ZE OBOJE SIĘ LECZYMY JUŻ TYLE CZASU. MOŻE JEST JAKIEŚ BADANIE KTÓRE MOGŁO BY NAM POMÓC.ZA KAŻDĄ PORADĘ BĘDĘ WDZIĘCZNA.POZDRAWIAM
A może to jest jakas infekcja dróg moczowych a nie płciowych, często szczególnie kobiety ja mają a jeszcze częście j te które współżyją tak więc może warto w tym kierunku się zbadać i pomyśleć
może zrób badanie moczu i wymaz z pochwy? Chyba, że już miałaś robione. ja teraz mam mieć robioną biocenozę pochwy, bo też często "bujam" się z infekcjami. Stosujecie oboje maść clotrimazolum? uśmierzy ból i swędzenie jeżeli występuje. Nie wiem- nic mi innego nie przychodzi do głowy jak te badania jeżeli chodzi o kobiety. Zastosujcie też oboje płyn do higieny intymnej najlepiej taki, który można kupić jedynie w aptece np. ziaja med czy intimel. Nie wiem na jakim jesteście etapie leczenia i jaką macie wiedzę o infekcjach okolic intymnych więc trudno doradzić coś konkretnego, bo może już większość ważnych rzeczy macie zachowanych- takie jak np. dieta, higiena osobista, probiotyki itd. Jeżeli chodzi o współżycie to może spróbujecie żeli nawilżających? A gin nic nie mówi co to może być? Może to wina braku nawilżenia podczas stosunku? Masz jakieś upławy?
ROBILIŚMY JUŻ TAKIE BADANIE ALE TYLKO NA POCZĄTKU WYKAZAŁY LICZNE BAKTERIE A PÓŻNIEJ JUŻ BYŁY DOBRE NIE WIEM CO TO I OD CZEGO TO JEST PRZESTRZEGAMY ZASAD HIGIENY I URZYWAMY PŁYNU DO HIGIENY Z FIRMY AA I PO STOSUNKU UŻYWAMY MAŚCI CLORTINAZOL PRÓBOWALIŚMY JUŻ SAMI OBSERWOWAĆ DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJĘ ALE NIC DZIWNEGO NIE ZAUWAŻYLIŚMY MYŚLAŁAM ZE TO MOŻE DLATEGO ŻE BIORĘ TABLETKI CILEST ALE TEŻ DODATKOWO PRZYJMUJE TABLETKI KTÓRE ZAWIERAJĄ PAŁECZKI KWASU MLEKOWEGO WIĘC TO CHYBA ODPADA
GINEKOLOG NIC NIE MÓWIŁ OD CZEGO TO MOŻE BYĆ CHOĆ BYŁAM JUŻ CHYBA U CZTERECH TEZ MUŚLAŁAM ZE TO MOŻE BYĆ PRZYCZYNA SŁABEGO NAWILŻENIA ALE NIE JESTEM PEWNA. UPŁAWY MAM ALE TYLKO MINIMALNE I TO PRZED OKRESEM
to nie mam pojęcia czym to może być spowodowane. Jeżeli oboje mieliście badania i nic Wam nie stwierdzono to niestety nie pomogę. Może ktoś jeszcze wpadnie na jakis pomysł. Infekcja grzybicza raczej odpada. A bezpośrednio po stosunku nie odczuwacie żadnego dyskomfortu? Dopiero po 3-ech dniach pojawiają się dolegliwości? i ile one trwają? Macie je cały czas od roku? czy 3 dni po stosunku i trwają kilka dni? Określ dokładnie jak problem wygląda to może komuś coś wpadnie do głowy. Może zbyt intensywny stosunek i brak nawilżenia powoduje u Was podrażnienie. Trudno powiedzieć, bo to też może być przyczyną zarówno u Ciebie jak i u partnera. Jeżeli jest "sucho" to zarówno mężczyzna jak i kobieta po stosunku może odczuwać dyskomfort w postaci bólu czy pieczenia podczas oddawania moczu. Może warto popróbować coś w tym kierunku?