Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
Witam, około trzech tygodni temu wykryto u mnie torbiel na jajniku a do tego jakąś infekcje bakteryjną. Lekarz przepisał mi na torbiel ASubtela, Gynalgin dopochwowo i antybiotyk Doxycykline przez 10 dni. Po skończeniu antybiotyku poszłam do innego lekarza prywatnie bo z tamtego nie byłam zadowolona, okazało się że ten antybiotyk nie wyleczył mi tej infekcji do końca i przepisano mi kolejny, Cipropol też przez 10 dni. Zostały mi teraz 3 tabletki do końca ale po okresie, od 2 dni, odczuwam straszne swędzenie, czy to normalne? Czy znowu dostałam antybiotyk który nie podziałał i dostane kolejny?...
ja pierdziele, a na jakiej podstawie ginekolog stwierdził, że to infekcja bakteryjna? po tak silnych antybiotykach, to podejrzewam, ze Ci się rozwinęła grzybica stąd swędzenie. powinnaś zrobić wymaz z pochwy i zobaczyć czy to grzybica czy bakterie czy infekcja mieszana i dopiero wtedy rozpocząć skuteczne leczenie właściwymi lekami a nie przepisanymi "na oko". dodatkowo łykaj lacibios femina i staraj się wietrzyć okolice intymne, możesz też smarować maścią clotrimazolum (dostępna w aptece bez recepty). w ogóle coś osłonowo stosowałaś w czasie przyjmowania antybiotyków (doxy i cipropolu)?