Witam. Mam pytanie odnośnie herbat ziołowych. Jakie można pic codziennie bez przeciwskazań i ile razy mozną je pic? . Chodzi mi głownie o herbaty wspomagające układ trawnienny, lub herbaty oczyszczające itp. Aktualnie pije "zioła mnicha" na prace jelit 3 razy dziennie zawierające ( len zwyczajny, oraz czarny bez) zauważyłem poprawe po tyg stosowanie. Czy moge ja pi na codzien. Dużo jem, duzo cwicze na siłowni, do tego dochądzą suplementy i nie chce za bardzo męczyc układu pokarmowego . Jakie zioła polecacie najbardziej do codziennego stosowania. Licze na waszą rade, nie posty typu " poszukaj w google, albo skonsultuj sie z farmaceutą '' . Pozdrawiam
hey,ja pije herbatke pu-erh,zielona herbatke,a takze skrzyp,generalnie ziolek nie powinno sie stosowac dluzej niz kilka tygodni,mozna zrobic przerwe albo zaczac pic inne,tak na zmiane i zawsze czytaj na etykiecie jak dlugo mozna je stosowac i kto nie moze pic, jakie sa przeciwskazania, pozdrawiam:)
Ja pilam codziennie skrzyp, rumianek, kwiat lipy, miete, melisa i... dostralam zatwardzenia. Ot co. Wiec nie polecam na dluzsza mete najlepsza jest zwykla herbata ewentualnie rumainek. A najlpeije zieloną.
Nie stosowalam nigdy herbatek odchudzajacych takze nie powiem nic w tym temacie.
A czy można pić często herbatę czerwoną? Ja piję pu erh od kilku lat, w bardzo dużych ilościach. Do 3 dziennie. Po pierwsze dla tego że mi zwyczajnie smakuje, a po drugie poprawia przemianę materii. Ale ostatnio gdzieś przeczytałam, że zawiera garbniki i podobnie jak wina nie powinno się jej nadużywać. Czy to prawda? I czy 3 czerwone herbaty dziennie to nadużywanie?
Witam:)Piję czerwoną herbatę z 3 razy dziennie poprawiło mi to znacznie przemianę materii i nie zauważyłam skutków ubocznych:)Lubię smak zielonej, czerwonej i białej herbaty bo to w sumie jedyne, które piję, gdyż za zwykłą nie przepadam:)Więc się też dołączam do pytania odnośnie jej picia i ilości?:)Pozdrawiam
Witam. Ja również piję czerwoną herbatę phu-er jest nie tylko dobra ale też zdrowa....i wspomaga przemianę materii , przyspiesza odchudzanie, ja piję 2 razy dziennie, nie widze żadnych przeciw skazań. Piłam również zieloną , ale mam niskie ciśnienie i przy takim trzeba ją ograniczać. Biała oczyszcza organizm z toksyn i ma pyszny smak.........co do ilości codziennej dawki to jak ze wszystkim nie można przesadzać, ale 2,3 razy dziennie chyba nie zaszkodzi.:)Pozdrawiam.
CZe czerwoną herbatę powinno sie pic od 4 do 5 filiżanek dziennie wtedy ma najlepsze efekty, pytałam w aptece jakkupowaam bo tez ją pije i nie chciałam przesadzic