Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
witam, stosuje od wielu lat tabletki antykoncepcyjne, z niedzieli na poniedzialek planowo dostalam okres (taki poczatkowy, wiadomo nic duzego, a z antykoncepcja to w ogole ciezko nazwac to miesiaczka:) i w ta sama noc mialam okropna goraczke poszlam w poniedzialek do lekarza no i ze angina, mam wysoka goraczke, 38; 39; 39,5C... zbijam ja ale schodzi max do 38 lub 37,5C. No i w polowie tego poniedzialku zanik mi ten okres, nie widac zadnego plamienia, moze minimalnie podczas czyszczenia miejsc intymnych widze ze sluz jest taki brazowawy, ale podpaska zero. Czy ta goraczka, choroba ma az taki wplyw by zanikl mi okres? Mam 22 lata.
Krwawienie z odstawienia moze zmieniac swoją intensywnośc. Brązowe plamienie też jest ok. Nie wiem czy jest to skutek antybiotyku ponieważ i bez niego takie krwawienie może wystąpić. Ono nei ma nic wspólnego z okresem i naturalnym cyklem.
Wikam chyba nie dokonca zrozumialas. Ja mam miec w tym czasie okres, a nie ze to jest jakies miedzy okresowe. Mialam poczatek okresu (moze z kilka godzin) potem dopadla mnie wysoka goraczka od anginy i koniec do dzis okresu. Krwawienie z odstawienia? co to
krwawienie które nastepuje w przerwie po odstawieniu tabletek. Może być bardziej skąpe niż zwykła miesiączka nie muszą mu towarzyszyć "normalne' objawy, ale mogą. Może wystąpić w różnych dniach przerwy, lub czasem - w ogóle.
aha, no to nie, mi chodzi o normalny okres w odpowiendim dla niego czasie, ktory sie zaczal, trwal z kilka godzin (trwal... raczej zaczynal sie minimalnie pojawiac-jak to na poczatku) i znikl i sie wiecej nie pojawil;)
Ty chyba nie rozumiesz....Wiesz o tym, ze od wielu lat NIE MASZ W OGOLE okresu????? Wiesz, ze to krwawienie, które pojawia się u Ciebie to SZTUCZNE KRWAWIENIE Z ODSTAWIENIA, które jest skutkiem przerwy w anty? Wiesz o tym, ze Twoje jajniki od kilku lat nie pracują?
Monisia to Ty nie rozumiesz... jak stosujesz tabletki nie masz okresu.. to jest krwawienie z odstawienia.. tak jak napisala Wikam.. ono moze byc skape i trwac dwa dni.. a napewno antybiotyki maja na to wplyw... wiec niczym sie nie matrw.. mozesz jedynie dodatkowo sie zabezpieczac gdy bierzez antybiotyki..
monisia.123 napisał(a):heh..Wikam, nie o tym rozmowa jest;]
Rany...co z Tobą??????? Ile masz lat? Bierzesz od kilku lat tabletki anty????????? Piszesz, że tak. Wiesz jak one działają????? Pewnie nie. No to Ci powiem. Od kilku lat bierzesz anty więć TWOJE JAJNIKI SĄ OD KILKU LAT UŚPIONE!!!!!! Nie masz w ogole CYKLU!!!! To krwawienie, które się pojawia u Ciebie jest SZTUCZNE. Ono nie ma nic wspólnego z miesiączką!!!!!!! Rozumiesz, ze miesiączki to Ty nie miałaś kilka lat??????? Masz sztuczne krwawienie które może być krótsze! Czego Ty nie rozumiesz? Zresztą myślisz, ze bierzesz anty i masz normalny okres? Jakbyś miała okres to by znaczyło, ze masz owulację a to z kolei, ze tabletki nie działają!!!!
Na wstepie to wydaje mi sie ze nie ma co sie tak ekscytowac;) ilosc znakow zapytania i wykrzyknikow w twoich wypowiedziach jest zbedna i w niczym tu nie pomaga;) Wiem, ze gdy sie bierze tabletki to to nie jest normlany okres itd.. to oczywiste. Mowiac we wczesniejszych wypowiedziach "normalny okres" mialam namysli ten, ktory mam od 7 lat biorac tabletki (to tez chyba bylo raczej logiczne). Moze i to normalne jest-u niektorych- ze czasem prawie nie maja "okresu" itp. U mnie zawsze on byl, zawsze trwal tyle samo i z taka sama obfitoscia, i teraz dopiero po raz pierwszy stalo sie tak, ze praktycznie go nie bylo i to pewnie przez ta wysoka goraczke ktora dochodzila do 40-jak to przy anginie bywa. Po co ta ekscytacja i historie o tym co powoduja tabeltki, wystarczy powiedziec ze plamienie moglo ulec zmianie poprzez chorobe/gorazke itp, a nie od razu "A TY WIESZ ZE TY NIE MASZ W OGOLE MIESIACZKI !! ZE TWOJE JAJNIKI NIE PRACUJA!!!!!" eh dziewczyny...
No bez kitu..... Powiedziałyśmy Ci wszystkie dlaczego masz krótkie krwawienie. A Ty na to : "nie o to chodzi", "co to krwawienie z odstawienia". Toteż z powodu Twojej ogromnej ale to przeogromnej niewiedzy użyam tylu znaków interpunkcyjnych w nadziei, że coś do Ciebie dotrze :) Jak widać po trochu dotarło. Ehh...kobieto....poczytaj ulotkę.
Dokladnie...zgadzam sie z Wikam... wylumaczyla Ci co i jak..a Ty dalej nie o to chodzi i wogole.. skoro bierzez tabletki anty tyle czasu.. powinnas wiedziec ze skape krwawienie to nic zlego...