![]() |
![]() |
Zamów |

anka_urszulanka napisał(a):tokarinka!:) ginekolog ci tak powiedziała ponieważ przy niektórych tabletkach na odchudzanie konieczne jest stosowanie skutecznych metod antykoncepcji, a prezerwatywy są oczywiście mniej skuteczne niż tabletki. moja koleżanka bierze Obesan, który hamuje łaknienie, i mimo, ze podobnie jak ty nie wystrzegała się antykoncepcyjnych to teraz zaczęła je brać i nie narzeka, tym bardziej, że te tabletki na odchudzanie na nią działają to tych antykoncepcyjnych też nie chce odstawiać.:) dodatkowo jak masz problemy z okresem to tabletki antykoncepcyjne pomogą ci go trochę wyregulować. :)

anka_urszulanka napisał(a):w ulotce tych tabletek które brała moja koleżanka było jasno napisane, że należy podczas brania tego leku stosować skuteczne metody antykoncepcji. nie chodziło mi o to, że tabletki na odchudzanie nie poskutkują bez tabletek antykoncepcyjnych... tylko o to, że podobno jeden ze składników tabletek na odchudzanie zwiększa płodność. stąd wymóg używania antykoncepcji.

djfafa napisał(a):Przy żadanych tabletach odchudzających nie trzeba stosować antykoncepcji, jeżeli autorka nie chce ich stosować to w cale nie musi, bo niby po co.
djfafa napisał(a):
Tabletki na odchudzanie zwiększają płodność? Hmm szkoda, że rozumu nie.

Powrót do Diety, Dieta, Odchudzanie