Witam, mam problemy z trawieniem już od 10 lat. Zaczęło się okropnym gazów, które były dla mnie bardzo wstysliwe, miałam wtedy 14-15 lat. Gazy pojawiły się tak jakby nagle i mam ten problem do dzisiaj. Musiałam odstawić wiele produktów w pożywieniu, jednak i to nie zawsze pomaga, czasami pojawiają się i nie mam pojęcia dlaczego. Później pojawiły się zaparcia, chociaż nie wiem czy można je tak nazwać, ponieważ wypróżniam się co 2-3 dni - więc w normie. Zdarza się, ze wyprozniam się nawet codziennie, ale mam wrażenie, że nie byłam w toalecie tydzień. Mam wrażenie niepełnego wypróżnienia. Wiążę to z hemoroidami, które lekarz stwierdził u mnie pół roku temu. Właściwie to sama już jakieś 3 lata temu zauważyłam, ze mam hemoroidy, zaczęło się od swędzenia, pieczenia. Lekarz proktolog powiedział, że to są niewielkie hemoroidy i nie ma się czym przejmować, dostałam maść i na początek leki na lepsze trawienie. Problem jednak nadal istnieje, po doddaniu stolca pojawia się krew na papierze, na bieliźnie. Jest to krew świeżoczerwona. Tylko świąd się zmniejszył, poza tym nie widzę różnicy. A krew pojawia się coraz częściej. Mam ciągłe bóle brzucha, zaczęło się od tego, że jakieś 10 lat temu trafiłam do lekarza z bardzo silnym brzuchem, nie mogłam chodzić, miałam 15 lat, podejrzewano zapalenie wyrostka, ale ból samoistnie ustąpił. Takie bóle miewam do dzisiaj, ale już wiem, że same ustąpią i są związane chyba z zaparciami. Natomiast utrzymują się u mnie ciągle delikatne bóle brzucha, takie nieprzyjemne, coś jak delikatne bóle przy menstruacji, nie wiem jak to wytłumaczyć,ale przy moich silnych bólach menstruacyjnych po zażyciu tabletki, gdy już zacznie działać taki ból występuje. Czytałam wiele o zespole jelita drażliwego, być może to jest przyczyna, ale u mnie objawy nie nasilają się przy stresie. Brałam Espumisan kilka lat temu, nie czułam żadnej różnicy, zupełnie nic. Ostatnio zaczęłam czytać o chorobach grzybiczych, dlatego zaczęłam łączyć moje dalekowidzenie, które pojawiło się około 3 lat temu i bardzo szybko się pogarsza z bólami brzucha. Od kilku miesięcy ciężko mi się oddycha, tak po prostu jak po południu odpoczywam lub rano gdy wstaję. Od kilku lat mam tak jakby kołatanie serca, siedzę spokojnie i nagle wydaje mi się, ze moje serce "wyskoczy", trwa to około 2 min. Robiłam podstawowe badania: morfologia, ob, cukier, próby wątrobowe i są bardzo dobre.
Proszę o pomoc.