Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹FarmaceutaFarmaceuta to dział, w którym dowiesz się wszystkiego o lekach, suplementach diety i witaminach. Tu przeczytasz o tym, jak stosować leki, porozmawiasz o ich składzie i efektach niepożądanych, które mogą wywołać. Których leków nie wolno łączyć z alkoholem? Czy suplementy diety są skuteczne? A może nie warto ich kupować? Który lek wybrać? Które leki można podawać dzieciom?
Witam, Mama pytanie co do tej potliwości w innych miejscach kiedy się używa etiaxilu,czy wzmaga się pocenie na czole bądż plecach bo moja koleżanka miała problem właśnie z plecami i czy to pojedyńczy przypadek czy zdarza się często.dziękuje z góry
Po raz pierwszy zastosowalam Etiaxil dokladnie 55h po goleniu paszek. Wtedy troszeczke swedzialo ale myslalam ze to dlatego ze pierwszy raz go uzywam. Pozniej na drugi dzien bylo to samo, a w trzeci dzien strasznie pieklo, swedzialo itd.. Nie spalam praktycznie cala noc bo nie moglam wytrzymac.. Chcialam zapytac czy tak bedzie caly czas czy to tylko na poczatku a potem swędzenie i pieczenie przejdzie, czy tak bedzie caly czas.. ??
witam uzywam etiaxilu juz dosc dlugo i uwazam ze jest swietny, ogolnie nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych (no moze torche zwiekszona potliwosc w innych partiach ciala) ale ogolnie jest super!naprawde polecam, gdy uzylam go pierwszy raz okropnie pieklo i swedzialo musialam go zmyc ,wiec sie troche zrazilam, po okolo 2 tygodniach znow postanowilam wyprobowac (nalozylam mniejsza ilosc, na niepodraznione nieogolone i suchutkie pachy i - nie pieklo) od tej pory uzywalam go co ok 4 dni ale w ten upal musze go uzywac raz na dwa dni, w malej ilosci i jest dobrze czasem tylko lekko szcypie i piecze ale dla takich efektow zniose i to ;) pozdrawiam i polecam
Testowałem Antidral. Niestety, po 1. niewiarygodne swędzenie i podrażniona (obszczypana, podrapana - brak mi określenia :) ) skóra. Pomimo, że jego koszt to 15 zł, nie będę go używał - widocznie moja skóra jest zbyt wrażliwa.
Dlatego chyba zainwestuję w Etiaxil do skóry wrażliwej:)
Używam etiaxilu do skóry wrażliwej od przeszło 4 lat. Przy pierwszych zastosowaniach trochę piekło ,ale to mija.Skóra nie była podrażniona .Trzeba pamiętać zeby stosowac na zupełnie suchą skórę. Efekty są bardzo dobre od dwóch lat używam 2 razy w tyg i tylko wiosną i latem.Starcza mi 1 opakowanie.W aptece internetowej kupowałam wiosną za 28 zł , a w Angli 5 funtów - jak by ktoś miał możliwośc
nie stosuje sie go tylko pod pachy. jest tez wersja do dloni , ale na pewno nie mozna na plecy tam jest zupelnie inna skora, inaczej rozmieszczone gruczoly itp z reszta jezeli bylaby sposobnosc zeby stosowac go na plecy producent dalby taka informacje na opakowaniu
musialbys zapytac w aptece czy ten etiaxil w lotonie mozna stosowac na plecy? On nie jest tylko do rak. Ja biore tabletki z szałwi- kosztuja 6 zł, mi pomagaja . Ale moja potliwosc byla srednia - zwykle antypespiranty nie wystarczaly, a teraz tak
Możesz mi napisać coś więcej o tych tabletkach z szałwi ? Gdzie je można dostać, ile tego łykać i czy mają jakieś skutki uboczne ? Myślę, że warto zacząć od tego i przetestować.
W aptece.Wyrzuciłam opakowanie , chyba było napisane ,że jedynym przeciwskazaniem jest uczulenie na składniki tabletek. od 2 do 6 tabletek.Ja staram sie brac 6 , ale czasem zapomne.Jutro kupie nowe opakowanie , to sprawdze
Zastanawiam się, czy nie można by stosować na zmiane Anditralu i Etiaxilu?
Czytałam różne posty i... piszą, że i jedno i drugie po jakimś czasie przestaje działać, więc może jesli etiaksil przestanie, to użyć anditralu, a jak ten przestanie działać to etiaksilu. i tak na zmiane?! może to jest dobre?? wypróbuje i napisze :)