Witam - mija 4 letnia córka od lutego ciagle cos załapuje zazwyczaj jest to katar , nie raz ropny , nie raz przezroczysty potem kaszel suchy , mokry i konczy sie to w koncu oskrzelami zazwyczaj bez gorączki a jak juz to tak do 38 i po dawce antybiotyku gorączka spada od lutego miała 3 razy antybiotyk . W koncu jakis miesiąc temu pani doktor właczyła inhalacje z Pulmicortu z solą fizjologiczną - inhalujemy sie od 3 tygodni jesteśmy 10 dni po antybiotyku / inhalacje teraz raz dziennie 1ml pulmicortu i 2 ml soli / lekarka zaproponowała podac małej Padme ja przyznam sie ze co jakis czas daje jej engystol 1 tabletke raz dziennie teraz od dzis też zaczełam bo znowu zaczoł jej zbierac sie gesty katar . Teraz moje pytanko jakie jej dawkowac tą padme i engystol bo wiem że takie połączenie Pan zezwala Padme mam dawac 2 x 1 kapsułce dziennie .
I jeszcze jedna sprawa : 2 lata temu moja córka przeszła jakąś
jelitówke nie wykryto w szpitalu nic konkretnego ale 5 dni leżałyśmy
była bardzo obfite biegunki - po tej chorobie u córki bardzo długo
utrzymwał sie ból brzucha po jedzenie - taki jakby kolkowy bo
przechodził dośc szybko bardzo długo podawałam Lacido Beby -
zalecenie lekarza ze szpitala . ale w zwaiązku z tym ze mała co
jakiś czas skarżyła sie na te bole / a zawsze bardziej je odczuwała
po antybiotyku / to w grudniu 2009 roku zrobiłam jej USG brzuszka
wszystko oki - teraz po ostanim antybiotyku Zinat 7 dni znowu co jakiś czas boli ją brzych tak w okolicy pepka bliżej żołądka daje jej 1 raz dziennie Lacido BEBY i jak ją boli to kropelke esppumiklou / chyba tak sie pisze :) / i wtedy sobie popierdzi :) i jest dobrze - i pytanie czy to może byc po tym antybiotyku cos z - czy zaczynam podejrzewac pasożyty chce isc po skierowanie na badanie kału w tym kierunku czy myśli pan ze to dobra sugestia - a może cos pan jeszcze doradzi . Dodam że mała ma apetyt i jest pogodna tylko jak zacznie ją polec to widac ze tak kolkowo jakby . Mała ma 3lata 10 miesiecy wazy 15.700 wzrost 103 cm . Zawsze była w dolnych centylach wagaowych :)Oczywiście chodzi do przedszkola.
Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz