Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹ChirurgChirurgia – dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym i zabiegowym leczeniem schorzeń i chorób wyodrębniamy specjalizacje podstawowe: chirurgia dziecięca, torakochirurgia, ogólna, plastyczna, szczękowo-twarzowa, kardiochirurgia, neurochirurgia, stomatologiczna.
Regulamin działu
Jeżeli chcesz wziąć udział w dyskusji na tematy związane z chirurgią, zabiegami chirurgicznymi oraz leczeniem chirurgicznym, odwiedź dział „Chirurg”. Znajdziesz tutaj porady forumowiczów odnoście problemów, które być może dotyczą Ciebie lub Twoich bliskich. Niezwykle cenne wskazówki mogą uzyskać tu nie tylko pacjenci przygotowujący się do zabiegów, ale także ci, którzy są obecnie w trakcie rekonwalescencji po leczeniu chirurgicznym. Dowiedz się czym jest chirurgia małoinwazyjna i kiedy się ją stosuje. Na czym w praktyce polegają zabiegi laparoskopowe i endoskopowe? W jakich przypadkach stosowana jest chirurgia endowaskularna? Znajdziesz tu odpowiedzi na pytania z zakresu wielu działów chirurgii, takich jak m.in.: chirurgia ogólna, dziecięca, urazowa, szczękowo-twarzowa, naczyniowa czy chirurgia układu nerwowego. Szczególnie cenne dla wielu użytkowników są dyskusje w obrębie chirurgii plastycznej. Warto wziąć w nich czynny udział. Forum zaprasza wszystkich otwartych na wiedzę i zdobywanie nowych doświadczeń.
muszę mieć zabieg-jak w temacie-powiedzcie proszę gdzie najlepiej go wykonać.Polećcie mi jakąś klinikę-może być prywatna, ale nie koniecznie:-).Mieszkam na śląsku ale miejsce w której jest dobra klinika jest obojętne.Proszę ,pomóżcie ! ból jest okropny . Pozdrawiam
Witam ja czekam w kolejce w szpitalu w Piekarach Śląskich, (Jakieś niecałe 3 lata). Na prywatą klinikę mnie nie stać. Jest takowa w Żorach "SPORT KLINIKA" pytałem o koszty humm no i mnie na to nie stać.
tu znajdziesz troche informacji jak masz kasę to ci to pomoże.
[ Dodano: 2007-08-20, 09:35 ] Witaj nic nie dajesz znać czy coś załatwiłaś. Chciałby wiedzieć wszystko na ten temat. Bo mnie to i tak czek. Ostatnio lekarze mówią tylko o usztywnieniu. Może na tym forum ktoś mi podpowie czy warto jeszcze czekać w bólach na endoprotezę czy poddać się usztywnieniu tego stawu . Ostatnio zauważyłem duży przyrost tkanki kostnej w obrysie stawu skokowego i zwiększony ból Nie mam żadnego sponsora. Tak więc pozostaje mi tylko zapytać o poradę jak to jest z usztywnionym stawem skokowym.
WITAJCIE JA TAKZE MAM MNIEC ROBIONA ENDOPROTEZA STAWU SKOKOWEGO CHCIELI NAJPIERW USZTYWNIC CAŁKOWICIE STAW SKOKOWY ALE STWIERDZILI ZE SPRUBUJA Z ENDOPROTEZA I CZEKAŁAM TYLKO MIESIAC NA ZABIEG WIEC MI SIE JAKOS UDAŁO
Witam ja jestem po operacji od 2 kwietnia. I po rehabilitacji w GCR Repty. Niestety, kule są nadal moim nieodłącznym pomocnikiem. Nie jest tak różowo jak myślałem. Możliwe że trzeba jeszcze czasu.
ps. miałaś czy masz mieć? Bo to duża różnica. U mnie trwała około pięciu lat. pozdrawiam.
Witam, Również chciałabym się skontaktowac z Kryspinem (anna_osiecka@hotmail.com). Od lat choruję na RZS i mam duży problem ze stawem skokowym. Rozważam wstawienie endoprotezy ale mam wiele pytań i wątpliwości. Chciałabym porozmawiac na ten temat.