Witam,
Jestem w trakcie stosowania Echinacea compositum forte SN( w sumie 15 amp.) + kapsulki z tranem. Pytanie co jeszcze w moim przypadku należałoby zastosować aby kuracja była skuteczna.
Problemy z jakimi sie borykam to ciągłe stany gorączkowe(ostatnio sie uspokoiło); ból lewego ucha; spływająca biała wydzielina po tylnej sciance gardla i niekiedy z lewego migdala; zaczerwienione gardło, przekrwione, zaropiałe oczy, obrzek nosa, niekiedy biała gesta wydzielina w nosie, słaby węch. Po stosowaniu antybiotyków chwilowa poprawa samopoczucia po czym za tydzien dwa znow pogorszenie stanu.
Z badań mykologicznych i mikrobiologicznych jakie wykonałem wyszedł:
Staphylococcus aureus z wymazu z oczu i z bolącego ucha(Opinia laryngologa: wygląda w porządku oprócz tego ze jest trochę "wciagniete")
Streptococcus b-hemolityczny gr. C z gardła - była autoszczepionka
Mialem robione RTG zatok z powodów bólów głowy i złego samopoczucia, wyszly dwie cysty w zatokach szczekowych L i P, ktore zostały usuniete. Po operacji lewej zatoki po jakims czasie wlaśnie rozpoczęły właśnie sie bóle ucha. Po 1,5 roku RTG calej głowy na raty - niby wszystko ok
To wszystko trwa juz kilka lat, jak można sie domyślić brałem kilka rodzajów antybiotyków. Widze ze jedyne sensowne wyjscie z tego to medycyna alternatywna.
Prosze o pomoc i wskazówki jakie jeszcze leki dołączyc do echinacei i jak postepować.
Czy jest szansa umowić na sie na wizytę z Panem dr Peter?