Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
witam. kilka miesięcy temu pojawiły mi się dziwne wypryski, zgrubienia skóry, po zdrapaniu szczypanie i rana. najpierw były koło ucha i na policzku z prawej strony, teraz są już na całej twarzy, kilka pod włosami. nie ruszam ich bo tworzą się bolesne rany. jedna pani dermatolog powiedziała że to genetyczne po rodzinie (z tego co wiem nikt takich nie miał), druga że to kurzajki płaskie, dała maść która nie pomogła, zaproponowała zabieg zamrażania po miesiącu... próbowałem już: differin, brevoxyl, klindacinT, herba...coś tam, żadnych rezultatów. może ktoś wie co to jest i jak się tego pozbyć? Z góry dziękuję
niestety nie mogę wstawić linku ze zdjęciem. dodam jeszcze że krosty te łudząco przypominają oparzenia, bąble po oparzeniach. raz są widoczne bardziej raz mniej, nie wiem od czego to zależy, może od fazy złuszczenia naskórka...
Chyba nie ma to jak wizyta u dermatologa.Tak bedzie najprosciej zobaczyc co sie takiego dzieje na skórze.A moze potem dopiero jakiś zabieg laseroterapii.
Moim zdaniem zabieg laseroterapii jest cześto jedynym wyjściem.Przynajmniej pozbędziemy sie problemu na długo,a moze i często tez na zawsze. Moja kolezanka robiła własnie cos podobnego-w Elite.Tutaj był to zabieg laserem fraxel. Warto czasami poszperac wsród nowosci zabiegów,bo one sa czesto bardzo pomocne.