Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
Ostatnio mam dziwne pulsowanie brzuchu, tak sie to przemieszcza, czym to może być spowodowane?? Już powoli mnie to zaczyna denerwowac... nie byłam jeszcze u lekarza Miałyście takie coś?? help
owszem miałam takie przemieszczające sie pulsowanie w brzuchu to były pierwsze ruchy mojego synka natomiast teraz nie jestem w ciązy a czasem przy miesiączce,przed miesiaczką albo zaraz tuż po niej też mam takie dziwne drgania w dole brzucha.Jeżeli podejrzewasz ciążę tzn ze musiałabyś byc w ciaży w jakimś 4 może 5 miesiącu jesli to pierwsze dziecko wtedy sie pojawiają ruchy,przy nastepnych ciazach o wiele wczesniej kolo 3 miesiaca.Sprawdz to jeśli pojawiają sie ruchy i podejrzewasz ciąże naciskaj swoje sutki w tym okresie ciązy mleko powinno już zdrowo lecieć.Ruchy jak juz ci napisalam sa okolo 4 miesiaca wiec mialabys juz wyciek z sutków,taką linie ciemna od pępka do spojenia łonowego(oznacza ona zmiany hormonalne jakie zachodza w twoim ciele w ciazy)Na poczatku jest jasna a potem coraz ciemniejsza.Gdybys juz miala ruchy bylabys pewna ze to ciaza mialabys tez ciemne sutki(nabrzmiale,obolałe).Ale tak jak napisałam wczesniej przy miesiączce zdarzają się tez takie drgania w podbrzuszu.W koncu scianki macicy sie szykuja do złuszczania(miesiączki)Dziwne uczucie ale tak tez moze byc.
spadaj.xd napisał(a):Ostatnio mam dziwne pulsowanie brzuchu, tak sie to przemieszcza, czym to może być spowodowane?? Już powoli mnie to zaczyna denerwowac... nie byłam jeszcze u lekarza Miałyście takie coś?? help
a od jakiego czasu masz te "dolegliwosci" czy masz jeszcze jakies objawy? wizyta u lekarza nie zaszkodzi