Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
witam , mam problem od pewnego czasu zauważyłem jak wyskoczyły mi krostki na udach czerwonkawe nie które ropne . i tu moje pytanie co to moze być ukąszenie ,alergia ? z góry dziękuje
ps w rzeczywistości wygląda gorzej niż na zdjeciach
Ukaszenia to raczej nie sa, mialbys je na calym ciele i Boze, nie az tak duzo, no chyba, ze wpadles do mrowiska. Alergia? Moze. Myslalam takze o grzybicy, ale ona raczej nie wystepuje na udach, raczej stopy i rece. A moze zapalenie mieszkow wlosowych? Czy czasem w ostatnim czasie nie depilowales sie w tych miejscach? Nie nosiles zbyt ciasnych spodni? Mysle, ze powinnes wybrac sie do dermatologa, to nie wyglada zbyt ladnie. Pozdrawiam.
Witam .Mam podobne tylko mniej liczne kropki na udach,brzydko wygladaja jak zaloże krótkie spodenki czym można je zlikwidowac? zastosowac jakąs maśc ?Prosze o pomoc.
Tak od razu to one nie znikna.I nawet dermatolog Ci nie pomoze zlikwidowac ich w przeciagu kilku dni. Prawdopodobnie sa spowodowane zla depilacja, lub zbyt ciasnymi dzinsami. Gdy zalozysz spodenki powinny zniknac w przeciagu dwoch tygodni. Slonce jest dobrym lekarstwem na tego typu sprawy. Pozdrawiam.