Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹UrologUrologia – dziedzina medycyny zajmująca się układem moczowo-płciowym w szczególności rozpoznawaniem i leczeniem wad rozwojowych, chorób gruczołu krokowego i prącia, Leczeniem stanów zapalnych dróg moczowych, a także chirurgicznym usuwaniu żylaków powrózka nasiennego, wodniaków oraz zaburzeń oddawania moczu.
Regulamin działu
Jeżeli jesteś pacjentem poradni urologicznej, z pewnością zainteresują Cię tematy podejmowane w tym dziale forum. Poznaj metody leczenia stanów zapalnych dróg moczowych oraz wszelkich zaburzeń pojawiających się przy oddawaniu moczu. W tym miejscu możesz przyłączyć się do dyskusji na temat wszystkich chorób układu moczowo-płciowego. Jeżeli masz jakieś pytania, szukasz sposobu leczenia, który rozwiązałby Twój problem zdrowotny, skorzystaj ze wskazówek osób doświadczonych w tym temacie. Dowiedz się jak diagnozowane są poszczególne dolegliwości, jak przebiega ich leczenie i czy możliwe jest całkowity powrót do zdrowia. Zastanawiasz się kiedy konieczna jest chirurgiczna interwencja? Jak wady rozwojowe mogą wpłynąć na układ moczowy? Poznaj zagadnienia związane z tym tematem. Za sprawą aktywnego uczestnictwa w dyskusjach toczących się w dziale „Urolog” poznasz rozwiązania trapiących Cię wątpliwości a także dowiesz się, jak przygotować się do badania w poradni urologicznej. Wykorzystaj szansę jaką stwarza Ci możliwość konsultacji i rozmowy z innymi osobami, które odwiedzają to miejsce regularnie.
Witam jestem nowy na forum i mam bardzo wstydliwy problem.Mianowicie na moim członku są dziwne białe pęcherzyki .. częsc z nich można wycisnąc lecz to nic nie daje inne nie .Znajdują się one głownie pod cebulkami włosowymi. Czy ktoś wie co to jest i jak to leczyc ?
Jak sądzę jesteś jeszcze młodzieńcem.Są to tzw. prosaki( powstają w wieku dojrzewania).Nie należy wyciskać.Nie stosuje się leczenia(nie ma takiego)W niczym nie przeszkadza i nie powoduję żadnej choroby.Wystarczy higiena.
A kiedy to zejdzie? mam już 20 lat od ładnych kilku to mam na hm wiadomo czym. Może jakieś dokąłdniejsze wskazówki jakieś specjalne mydło krem cokolwiek dla utrzymania lepszej higieny ?
Niestety tego się nie wie kiedy znikną,równie dobrze można mieć całe życie.Lekarstwa(o ile są to prosaki) nie ma.Jedyne zalecenia to higiena i mało tłuszczów.Zawsze możesz podejść do dermatologa.( bez skierowania)
szczególnie pojawiają sie jak u mnie na częsci skóry ktora styka się z moszną podczas spoczynku penisa szyli jakby skóra ze skórą podczas normalnego dnia w spodniach że tak powiem. Trochę mam też na mosznie nieco większych nie dających się wyciskac białe plamy. Czy wyrwanie włosków może coś pomóc ?
Już powiedziałem,zasadniczo nic nie pomoże(więc wyrywanie włosów też a może spowodować tylko infekcje)Pozostaje się z tym tylko pogodzić. kopernik_elfka oczywiście u kobiet też mogą ,podobnie jak u mężczyzn z tym wiadomo że u kobiet na wargach sromowych i innych częściach ciała,na całej twarzy(wargi,powieki itd)
aha, bo mnie w sumie od dwóch lat naokoło sutków się takie białe cosie utrzymują. Jeden to nawet kiedyś wyciskałam, ale jak po dwóch minutach wyciskania (białej mazi o konsystencji skondensowanego mleka) nic nie dało- wychodziło i wychodziło, to dałam sobie spokój... Dziękuję za odpowiedź:)
Nie dowiedziałem się na czym ta higiena ma polegać.Codzienne mycie kąpiel stosuję to na codzień zmiana bielizny rzecz jasna czy można zrobic coś jeszcze ?
Wystarczająco(Pisząc o higienie,to miałem na myśli)zaznaczam dlatego,że czytając na forum różne wypowiedzi dowiadujemy się,że niestety z tym jest różnie.