Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹OkulistaOkulistyka –dziedzina medycyny, zajmująca się chorobami narządu wzroku, w szczególności leczeniem stanów zapalnych ściany gałki ocznej, zeza, jaskry, zaćmy oraz diagnozowaniem i korygowaniem wad wzroku.
Regulamin działu
Potrzebujesz porady na temat Twojego wzroku? Szukasz wiadomości dotyczących posiadanej przez Ciebie wady? Wejdź na forum do działu „Okulista”. Napisz na czym polega Twój problem i poczekaj na odpowiedź innych użytkowników forum. Warto również dołączyć się do bieżących dyskusji toczących się wokół: zaćmy, zeza, jaskry czy stanów zapalnych gałki ocznej. Już teraz dowiedz się czegoś więcej o wadzie, którą posiadasz Ty lub Twoi bliscy. Być może właśnie tutaj poznasz zagadnienia dotyczące laserowej korekcji wady wzroku – jakie są przeciwwskazania do jej wykonania, a komu jest ona zalecana. Chciałbyś pozyskać informacje od osób, które zdecydowały się na ten zabieg – poznać ich wrażenia i odczucia?Znajdziesz ich na tym forum. Warto dowiedzieć się również czegoś więcej na temat operacji zaćmy. Na forum sprawdzisz jak przegotować się do tego zabiegu, czego możesz się po nim spodziewać i z jakim ryzykiem się on wiąże. Skorzystaj z okazji i porozmawiaj na te i inne tematy związane z okulistyką.
Od 2 lat cierpie na alergie. Moje oczy juz rzadko kiedy wygladają normalnie poniewaz jestem uczulona na prawie wszystko wokoł mnie i nigdy nie mam białego wnetrza oka tylko jest cale czerwone i mocno podrażnione. Ostatnio znalazlam to forum i widze tu ostatnia nadzieje na dowiedzenie sie co tak wlasciwie wychodzi mi z oczu? Za kazdym razem gdy juz dopadnie mnie nieprzyjemne swedzenie i łzawienie oczu zaraz nachodzi mi do spojówke jakas dziwna blona albo na całe oko sprawiajac ze widze wszystko przez mgłe i wtedy pzy uzyciu gazika zdejmuje ta blone ktora czesto ciągnie sie z pod powieki jes białego koloru. Odrazu mówie ze od kwietnia regularnie codziennie zażywam telfast 180 a miejscowo stosuje cromohexal juz okolo 3 miesiecy a i jestem w trakcie odczulania na brzozy i trawy (1 rok). Proszę o odpowiedź albo jakąś rade co do leczenia bo co do niego tez mam pewne watpliwosci.
Skonsultuj się w okulistą. Możesz mieć alergiczne brodawkowe zapalenie spojówek, na które tylko odpowiedni antybiotyk pomoże. Nie zwlekaj bo mogą zrobić ci się pozapalne zrosty na rogówce i będziesz miała problem z normalnym widzeniem.