Witam!
Może zacznę od tego że mam 24 lata i przy wzroście 172 cm ważę 104-106 kg. Nie umiem sobie w ogóle poradzić z moją nadwagą próbowałam wielu sposobów ale zawsze powracałam do swojej poprzedniej wagi nawet po małym sukcesie. Dodam jeszcze że nigdy nie należałam do osób szczególnie szczupłych moja waga oscylowała między 72 - 76 kg. Problemy zaczęły się wraz z zajściem w ciąże nie umiałam opanować tycia pomimo to że nie jadłam dużo więcej iż przed. Przed samym porodem ważyłam 101 kg, ale już 8 tyg po 90 kg. Następnie zaczęłam brać zastrzyk hormonalny depo proverę i od tego czasu już tylko tyję. Pół roku temu odstawiłam zastrzyk bo myślałam że to z tego powodu ale rezultatów nie ma żadnych. W związku z tym że zaczęły się wakacje postanowiłam się odchudzać na początku lipca ważyłam jeszcze 110 kg ale po ciężkiej pracy udało mi się trochę zrzucić ale nie wiem co teraz zrobić aby wagę utrzymać i chudnąć dale ponieważ od jakiegoś czasu stoję w miejscu i boję się że znowu wrócę do punktu wyjścia. Codziennie zjadam 3 posiłki a między nimi jakieś owoce zdarzają się słodycze. Trochę ćwiczę ale niezbyt regularnie. Z racji tego że nie pracuję a opiekuję się dzieckiem nie zawsze mam na to czas. Bardzo proszę o pomoc i podanie jakiejś rozsądnej diety. Pozdrawiam.