jeśli odpowiada ci, że ziemska grawitacja musi równoważyć twoje ponad 100kg, to możesz, jak najbardziej, ziemniaczki, smażone mięsko i ciasta domowej roboty. również powodzenia!
nie chcę być uszczypliwa, ale nie wiem czego oczekujesz, skoro nie jesteś gotowa na wyrzeczenia.
każdy napisał ci dziesiątki rad, nie umiesz nic skomponować z użyciem tych wskazówek? przecież nikt nie wie co lubisz jeść. nikt ci całe życie nie będzie posiłków układał, oby schudnąć musisz się po prostu nauczyć zdrowego żywienia. ja tam mogę ci napisać przykładowy jadłospis, ale wiadomo, że zaraz coś ci nie będzie pasowało, bo nie wiem w czym gustujesz.
Jak będę jadła to co lubię to na pewno nie uda mi się schudnąć a myślałam że podsuniecie mi jakieś sprawdzone i smaczne jedzonko ale takie żeby jak najmniej tuczyło ale skoro tego nie umiecie to powodzenia w pomaganiu innym!!!
ahahaha, 3 strony podpowiedzi co masz jeść, nawet jeden przykładowy jadłospis, a ty dalej nie wiesz co masz robić? mówione było po pokarmy z jakiej grupy masz sięgać przy okazji jakich posiłków, co wybierać, czego unikać... jeśli dalej to dla ciebie problem, idź do dietetyka, zabul kilka stów, to pewnie ci dokładnie wypisze co masz jeść i o jakiej godzinie, tyle, że to twoich nawyków nie zmieni i pewnie i tak nie wytrzymasz trzymać się rozpiski co do słowa.
To czy ja wytrzymam to mój problem więc nie uważam żebyś akurat Ty musiała się tym przejmować. Akurat Twoje podpowiedzi za bardzo mi nie pomogły jeśli sama nie wiesz na czym polega duszenie to zastanów się czy warto takie bzdety pisać na forum.
A to mój przykładowy jadłospis: 1 śniadanie: 2 kromki pumpernikla, szynka z indyka, sałatka z rzodkiewki, sałaty i jogurtu naturalnego 0%, herbatamiętowa 2 śniadanie: banan (mały), serek waniliowy Obiad: Zupa jarzynowa, filet z kurczaka pieczony w folii, ziemniaki (100 g), surówka z pora i jabłka, woda mineralna Podwieczorek: Pomarańcza Kolacja: chleb żytni razowy, sałatka z sera feta, pomidora,kukurydzy konserwowej i sałaty,herbata miętowa.
za mało węgli na śniadanie...2 posiłek powinien składać się z białka czyli np. cycek, biały chudy ser...obiad filet z kurczaka, ale gotowany, ziemniaki zastąp ryżem lub kaszą...na podwieczorek nabiał ryba gotowana, tuńczyk z puchy..na kolacje twaróg chudy
coś pewnie pokręciłem :P
Edit: twoje zapotrzebowanie to ponad 2500 kcl...więc dietka moża na 2100 kcl, ale tylko jedzeniem za dużo nie zdziałasz musisz też 4-5 razy w tygodniu ruszać się po 40-60 min....