Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹InternistaInterna – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami wewnętrznymi człowieka czyli chorobami układu oddechowego, pokarmowego, krążenia a także ostrymi zatruciami, chorobami zawodowymi, skazami krwotocznymi, chorobami układu ruchu.
Regulamin działu
Dyskusje w tym dziale toczą się wokół tematów związanych z wszelkimi dolegliwościami wewnętrznymi człowieka. Jeżeli szukasz informacji na temat układu pokarmowego, oddechowego czy też układu krążenia, powinieneś odwiedzić to miejsce. Zadawaj pytania i szukaj odpowiedzi. Forum adresowane jest zarówno do samych pacjentów poradni internistycznej, jak i członków ich rodzin, którzy pragną pogłębić swoją wiedzę w tym obszarze. Zapraszamy do aktywnego uczestnictwa w rozmowach, dzielenia się swoim doświadczeniem oraz udzielania wskazówek innym. Dowiedz się czegoś więcej na temat skazy krwotocznej i chorób zawodowych. Jeżeli szukasz pomocy w interpretacji diagnozy swojej dolegliwości czy też interpretacji przeprowadzonych badań – nie wykluczone, iż znajdziesz ją właśnie w tym oto miejscu. Naucz się radzić ze swoimi problemami zdrowotnymi, pozwól sobie pomóc – postaw na zdrowie! Warto wykorzystać szansę jaka płynie z możliwości aktywnego uczestniczenia w dyskusjach na temat spraw, które cię dotyczą.
Witam , od pewnego czasu meczą mnie sporadyczne i nie spodziewane napady dreszczy/ drgawek które przychodza przeważnie na wieczór oprócz nich towarzyszy mi dziwny bół brzucha nagłe wzdecie oraz ucisk w klatce piersiowej , mam też wtedy lodowate dłonie a ramie i przed ramie gorące . Niepokoja mnie te objawy i nie wiem na jakiej podstawie mogą one wystepować i jak postepować dalej/ Prosze o pomoc . pozdrawiam .
Idź do lekarza i porób podstawowe badania jak wyjda okej będzie można szukać dalej. Napewno zrób mocz i morfologie. Aby móc stwierdzić nerwice trzeba wykluczyc inne rzeczy.
ja ci gościu gwaranuje że to jakieś objawy nerwicy... całe życie bycie dzieciakiem żyłeś w stresie i cały czas sie stresowałeś więc dziś niestety nerwica :/
a odczuwasz tylko :brzuch,klatka piersiowa,dreszcze, zimno lodowato gorąco i tyle ???
Do lekarza rodzinnego, skierowanie na mocz, morfologię, ewentualnie TSH jeżeli masz uczucie zimna i ciepła + EKG. Czy te objawy towarzyszą Ci codziennie, czy sporadycznie ? jak codziennie to nie masz na co czekać tylko udaj sie do lekarza i zrób podstawowe badania napewno się wyjaśni.
Nerwica jest zawsze najlepszą i najprostszą formą diagnozy. Tylko czy ktoś kto ma nerwice nie może mieć innych dolegliwości ? Może z tą różnicą, że nerwica nie doprowadzi Cię na skraj... tak szybko jak mogą zrobić to inne choroby, wiec raczej był bym zdania, że trzeba wykluczyc inne, a potem potwiedzić zaburzenia nerwicowe o nieznanej lub znaniej etiologii. Pozdrawiam.