Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹PediatraPediatria – dziedzina medycyny zajmująca się leczeniem dzieci do 18 rok życia. Głownie zainteresowania to rozwój fizyczny i psychiczny dzieci i młodzieży poprzez monitorowanie rozwoju, szczepień okresowych a także leczeniem chorób wieku dziecięcego takich jak odry, świnki, różyczki, ospy oraz późniejszych kiedy nie jest wymagana konsultacja specjalistyczna.
Regulamin działu
Temat zdrowia dzieci jest bliski każdemu rodzicowi, który troszczy się o swoje pociechy. Dział „Pediatria” skierowany jest do wszystkich zainteresowanych zdrowiem oraz chorobami człowieka w wieku dziecięcym oraz dorastania. Zachęcamy do dyskusji o chorobach wieku dziecięcego, takich jak: odra, świnka, różyczka czy ospa. Sprawdź jak je leczyć oraz jak minimalizować powikłania pochorobowe. Podziel się swoim doświadczeniem z innymi rodzicami, a także zadaj pytania, które cię trapią. Zastanawiasz się, które szczepionki pomogą w prawidłowym rozwoju Twojego dziecka, a których lepiej uniknąć? Dowiedz się co sądzą na ten temat inni – już teraz przyłącz się do toczących się dyskusji na te i inne tematy. Warto zdobywać nową wiedzę i informacje dotyczące leczenia dzieci. Doskonale zdajesz sobie sprawę z faktu, iż raz podjęte decyzje mogą mieć wpływ na dalsze życie i zdrowie najmłodszych członków twojej rodziny. Skoncentruj się na tym co najważniejsze – nie zwlekaj, odwiedź forum.
mam ogromny problem, który mnie przerasta. Moja 10-letnia córka wyznała mi wczoraj, że wkłada paluszki do pochwy, porusza nimi i jest jej wtedy przyjemnie. Powiedziała też, że nie chce tego robić. Moim problemem było to, jak mam się zachować? Co mam jej odpowiedzieć? Z czym to się wiąże? Czy powiedzieć, że to złe, czy nic nie mówić, bo to może normalne? JAK SIę NORMALNIE ZACHOWAć I CO O TYM MYSLEć? Proszę o pomoc
Witam. Widzę że masz bardzo dobry kontakt z córką jeżeli Ci o tym powiedział. Powinnaś to wykorzystać i rozmawiać z nią jak najwięcej z córka na te tematy. Nie moze być to temat tabu. To na pewno nie jest normalne. Spróbuj spokojnie porozmawiać o tym z córką jak będziecie razem w domu. proponuję także udać się do psychologa z córka. Powodzenia