Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹FarmaceutaFarmaceuta to dział, w którym dowiesz się wszystkiego o lekach, suplementach diety i witaminach. Tu przeczytasz o tym, jak stosować leki, porozmawiasz o ich składzie i efektach niepożądanych, które mogą wywołać. Których leków nie wolno łączyć z alkoholem? Czy suplementy diety są skuteczne? A może nie warto ich kupować? Który lek wybrać? Które leki można podawać dzieciom?
Witam . Biorę ww lek . Nie mam padaczki , tylko nieustalone przwlekle bole glowy . mialam jeden MR w grudniu czeka mnie drugi dla wykluczenia jakichkolwiek zmian . Nic mi nie jest po tym leku . biore tylko 1 tabl wieczorem . ale gdy mi sie skonczyly i nie wzielam czulam tak ogromny bol glowy , ze nawet przed terapia nie odczuwalam az tak silnego . Dlaczego tak sie dzieje ?
Dziwne! Pierwszy raz słysze, aby depakina była na ból głowy. Może sie zestresowałaś,że nie wziełas leku i stres zwiększył nasilenie bólu. A ja mam pytanie co do tego leku. Ja go zrzywam juz ponad 6 lat.... I nie wiem czy to lek powoduje czy z czegoś innego to mam.... Zażywam go raz dziennie rano... Jak tylko usiąde na chwilke, to gdzieś po 20 minutach strasznie zmęczona jestem...prawie na siedzoco zasypiam... Może ten lek takie coś wywoływać?
Przyznam, iż ja osobiście zażywałem ten lek (DEPAKINE CHROMO) na epilepsję oczywiście. I oczywiście po konkretnych badaniach i konsultacjach neurologicznych. Wskazanie : Padaczka, napady uogólnione: napady miokloniczne, napady toniczno-kloniczne, napady atoniczne, napady mieszane. Napady częściowe: napady proste lub złożone, napady wtórnie uogólnione, zespoły specyficzne (zespół Lennoxa-Gastaut, zespół Westa). Profilaktyka choroby afektywnej dwubiegunowej w przypadku nieskuteczności preparatów litu, karbamazepiny.
Być może mocny ból głowy nastąpił poprzez nagłe odstawienie tego leku. Z tego co mi mówił neurolog , leku nie wolno odstawić od razu. Radzę zapoznać się z ulotką .. Pozdr .
A ja bym proponował skonsultować się Tobie "jjj" z neurologiem w celu zapisania czegoś nowszego. Ja przyjmuje Topamax na epilepsję oczywiście i jestem usatysfakcjonowany ;)