no wiesz moja koleznka kochala sie dwa dni po miesiaczce, chlopak sie jej spuscil i na 3 dzien zrobila test wyszeedl poztywny. czy to mozliwe?? bo nie wiem czy ona mowi mi prawde
sama juz nie wiem co mam o tym myslec czy ona mowi prawde czy mnie klamie:( oa bardzo chce dziecka!! a moze sobie tylko cos urojila ale sadze ze nie klamala by ze hest w ciazy prawda?? a jesli kochala sie z chlopakiem zara po miesiacze jest szansa ze zaraz po pierwszym spuszczeniu sie jest w ciazy??
Po terminie spodziewanej miesiaczki i nalezy wziac pod uwage ten najdluzszy cykl, czyli na przyklad;jezeli kolezanki okresy wahaja sie miedzy 24do30 dni, to test nalezy wykonac 31dnia cyklu. Najlepiej uzyc do tego celu porannego moczu.
A jezeli ona planuje dziecko kochala sie z chlopakiem zaraz po miesiaczce on by jej sie spuscil to czy dajmy na to po tygdoniu jakby zrobila test moglby wyjsc jej pozytywny??
Do implantacji dochodzi po około 8 dniach od OWULACJI. 48h poźniej mozna wykryć hcg które jednak może być zbyt małe. Toteż Test najwczesniej wyjdzie 12 dni po potwierdzinej OWULACJI. Nie mylić ze stosunkiem bo ten moze odbyć się i na 7 dni przed owulacją.
Blackursus napisał(a):Ale wtedy kolezanka zauwazyla by, ze nie jest to miesiaczka, gdyz krwawienie bylo by znikome, i nie trwalo by 5 lub 6 dni.
A czy oby na pewno? Pytam bo slyszalam(nie znam przypadku, ale slyszalam), ze kobiety dowiadywaly sie ze sa w ciazy w drugim czy trzecim miesiacu, bo mialy wlasnie te krwawienia i myslaly, ze to zwykla @.
Jesli kobieta jest niezorientowana to może pomylić krwawienie w ciąży z miesiączką. Szczególnie ciężko mają te panie u których okres z reguły jest krótki, skapy i nie zwiastuje go pms (a bynajmniej nie jest uciązliwy i odczuwalny). Współzycie dwa dni po "okresie" gdzie po trzech dniach test daje pozytywny wynik moim zdaniem nie świdczy o ciąży ze stosunku odbytego nawet nie tydzien wstecz. Jesli istniejej jakiekolwiek prawdopodobienstwo ciązy a kobieta plami czy krwawi należy skontaktować się z lekarzem.