Poprzednia miesiaczke mialam regularnie, teraz spoznia sie 9 dni. Ostatni raz wspolzylam jeszcze przed poprzenia miesiaczka. Bylo to ok 7 tygodniu temu od dzisiejszego dnia. Zrobilam dwa tesy. Oba ujemne. Czy gdybym byla w ciazy to test wykazał by ciąze?
To, ze poprzedni okres przyszedl regularnie, nie musi oznaczac, ze teraz tez tak bedzie... Moze cykl Ci sie wydluzyl... Test napewno by juz wykryl ciaze, bo sterzenie hcg bylo by juz wysokie..
U mnie też szybciutko wyszło. I wcale nie z porannego moczu :) Ale to dlatego, że ciąża była już w miarę "duża" :)
Ale...u jednej na 10.000 kobiet test może wyjść fałszywie negatywny gdzie u nich jednostka hcg nie ma antygenu. Jest to b. rzadkie i dziedziczne ale ja osobiście jeszcze się z tym nie spotkałam :) Tylko o tym czytałam.
mnie tak szczerze tez nie chcialoby sie dralowac do przychodni. Ale jesli test by ciazy nie wykazywal a ja czulabym ze cos nie tak to mysle ze dla zaspokojenia ciekawosci i zaoszczedzeenia nerwow poswiecilabym sie i przemogla swojego " lenia"
Tu chodzi chyba jeszcze o strach....I mam tu na myśli dziewczyny, które ciąży się obawiają. No ale co by nie mówić prawda jest jedna....beta hcg jest najlepsza :) Mój gin jak wpadłam do niego z histerią że chyba jestem w ciąży, zbadał mnie, popatrzył, zbadał, popatrzył..... a na koniec co powiedzial? Na betę! :D
To kiedy dowiedzialas sie o ciazy? Ja dowiedzialam sie z testu aptecznego zrobionego wieczorem i to dopiero w 7tc takze prawie 2 miesiace chodzilam w dzidzia w brzuchu bez zadnych dolegliwosci i podejzen.