Witam
Zaczne od tego ze Od pewnego czasu mam dziwne dolegliwości tj. zawroty glowy i jej bole bole nie sa tak uciazliwe jak zawroty i wystepuja zadziej, zas zawroty wystepuja co dzeinnie, do tego dochodzi jescze ogolne oslabienie...wybralem sie z ta dolegliwoscia do lekarza pierwszego kontaktu, ten zlecil mi wizyte u Neurologa celem ogolnego badania OUN i okulisty celem zbadania dna oka i cisnienia w oku, oraz badanie RTG zatok.
- wizyta u nieurologa nie przyniosla zadnych rezultatow- mialem zrobone CT glowy.gdzie z opisu jego wynikalo by ze wszystko jest w porzadku ( byla tylko jedna wzmianka tzn: NIEZNACZNIE POSZERZONA BRUZDA PLATA CZOLOWEGO PRAWEGO) a poza tym nic
- z opisu RTG zatok dowiedzailem sie ze: ŚŁADOWE ZGRUBIENIE ŚLUZOWKOWE W ZATOKACH SZCZEKOWYCH I CZOLOWYCH. POZA TYM ZATOKI OBOCZNE NOSA POWIETRZNE. ZATOKI CZOLOWE SILNIE ROZWINIETE
- zas podczas wizyty u okulisty dowiedzialem sie ze cisnienie w oku mam w normie dno oka bez zmian, okulista zasugerowal ze moje bole glowy i zawroty moga byc przyczyna zmnian w obrebie kegoslupa w okolicy karku, nie wuem czy to prawda , czy jest taka mozliwosc????
w ostatnich dniach zrobilem rezonans magnetyczny glowy gdzie wykrto u mnie TORBIEL 7MM W ZWAPNIALEJ SZYSZYNCE!!!!
nie wiem co to jest i na czym to polega? czy powinienem sie bac i co w ogole teraz bedzie czy to guz??
Bardzo prosze o odp bo juz nie wiem co robic caly swiat mi sie zalamuje :((( mam 23 lata i j estem z okolic Piotrkowa Tryb.