Witam! Moj chlopak ma nerwice, choc nie jestem tego pewna. Ostatnio sporo czytam na ten temat i nadal nie jestem przekonana. Na codzien zachowuje sie normalnie, jest pogodny, pomocny, chetny do robienia nowych rzeczy do uczenia sie. nie musze go na mawiac na wyjazd gdzies. Tylko jak juz wyjezdzamy to raczej w miejsca gdzie nie ma innych ludzi, bo nie lubi miejsc zatloczonych, w ogole miejsc gdzie sa ludzie i nie potrafi w takich miejscach wypoczywac. Ni ufa nikomu, jest podejrzliwy i zawsze wrogo nastawiony. Kiedy osiagnie jakis sukces wcale sie nie cieszy, mowi, ze raczej czuje ulge ze to zrobil, a nie radosc. Gdy jest jakas stresujaca sytuacja, fachowiec zle cos naprawil, czy ekspedientka byla nie mila jest odrazu tak zdenerwowany, e zaczyna go wszystko bolec, kolana stawy w palcach i glowa, jest zmeczony. Probuje mu wtedy jakos pomoc, odwrocic jego uwage od tego, przytulic go, mowi cos milego, ale on to odrzuca. Mowi, ze to nie pomaga, ze musi sie przespac. To jest przyrke bo wychodzi na to, ze nie potrafie mu pomoc choc pragne tego z calego serca. Chodzil do psychologa i psychaitry w przeszlosci, ale nie wiele mu to pomoglo (przynajmniej tak muwi), probowlam go napowic aby sprobowal jeszcze raz, to mowi ze nie bedzie gadal nikomu o swoich problemach bo to nic nie da. Jedynie co przynosilo rewelacyjne efekty to hirudoterapia (pijawki), ale skonczylismy ja. Teraz chcialam zastosowac gelotologie (terapi smiechem), bo czytalam, ze jest rowniez swietna, ale nie ma zbyt duzo informacji na ten temat. Trudno mi jest zrobic cokolwiek kiedy chory nie chce sobie pomoc, ale staram sie! Poradzcie cos:)
Mam jeszcze takie pytanie czy każdy jak ma nerwice to ma nudności i czy one przechodzą po jakimś czasie ? Ostatnio jak byłem tydzień w górach i nie myslałem o tym to bylo spoko nie czulem tych nudnosci teraz jak wrocilem do domu dalej to samo . No i tez mam tak ze jestem nerwowy , duzo rzeczy mnie wkurza .
Cześć. Tak czytałam Wasze objawy i chyba są podobe troche do moich, ale może ktoś z Was robił eeg i miał napisane coś takiego i Wasz lekarz uściślił Wam o co może chodzić? 1. W odprowadzeniach tylnych rejestrują się wielkrotnie pojedyńcze, synchroniczne fale ostre niekiedy z towarzyszącą falą wolną. 2. orzeczenie: Zapis wykazuje niewielkie zmiany podrażnieniowe w odprowadzeniach tylnych nasilające się w czasie hiperwentylacji. > o czym mogą świadczyć takie zmiany i te fale ostre?? Udałam się do neurologa i zaczęłam sie badać, bo: bolała mnie głowa, czesto tylko część, a jeżeli już prawa czy lewa strona to dziwny ból nachodził mi na ucho, miałam wrażenie tak jakby było zapchane watą. Występowały u mnie zawroty głowy, oczy mnie może nie bolały (dno oka przebadałam i jest wszystko ok.) ale ćmiły, nie wiem jak to określić, takie senne, ciężkie. Często występuje u mnie uczucie ciężkiego oddychania, duszności, choć badana w tym temacie są również dobre. Kiedyś częściej teraz mniej, przy wstawaniu robiło mi sie ciemno przed oczami i zakręcało w głowie. Gdy zasypiem mam uczucie takiego zapadania się i dlatego bardzo często boję się zasnąć, bo mam wrażenie że się nie obudzę. To chyba jakiś lęk. Ogólem te objawy sprawiaja dużo problemów i strasznie mnie męczą. Pomóżcie, bo najbardziej martwią mnie te wyniki.
Witam.Zazywam ten magnez z witamina 6b , humor mam duzo lepszy jakos tak nabralo sie checi do zycia tylko mam problem dalej z tymi nudnosciami , przyzwyczailem sie juz trochu do nich ale chcialbym bardzo zeby mi przeszly ,jest jakas mozliwosc zeby przeszlo to po jakims leku albo cos ?