Byłem z tym u neurologa, tzn. ogólnie chodzę z inną dolegliwością, związaną z bólami, ale przy okazji poruszyłem tą kwestię, bo mnie ona niepokoiła, jednak lekarz powiedział, abym na razie więcej się ruszał i zaczął biegać, na razie to nic poważnego, jednak o wszystkim mu nie wspomniałem.
Od roku trzęsą mi się ręcę i całe ciało. Tzn. normalnie nie widać tego, tzn. jak trzymam kartkę, to się ona trzęsie, ręcę mi się trzęsą kiedy dłoń rozprostuję/rozciagnę, natomiast kiedy mam w pięści lub taką luźną to tego nie widać. Ostatnio jednak kiedy byłem na plaży - 2 dni temu, mialem dlonie w piasku i w prawej rece palec wskazujacy mi nietypowo sie trzasl. Mialem luzna reke, wiec nie powinien sie trzasc, poza tym czulem jakby tam mi w tym palcu cos skakalo/wibrowalo, i duzo bardziej sie trzasl ten palec w porownaniu do innych. Ogolnie w rekach najbardziej trzesa mi sie male palce (szczegolnie kiedy podnosze czy cos tego palca do gory). To tyle jesli chodzi o dlonie. Trzesa mi sie tez nogi, ogolnie rozne miesnie, np. kiedy glowe lekko odchylam to tez szyja i glowa sie trzesie, kiedy robie pompki to cale cialo mi drgga, trzesie sie itp., czasami jak mam tylko koszulke to widac ze mi sie ona trzesie bo np. cos na brzuchu/tulowiu mi sie trzesie, jakies miesnie. Przeszkadza mi to. Mam 15 lat. Raczej mało się stresuję, zwłaszcza ostatnio, bo w szkole jest luz - związany z wakacjami, dlatego nie mam co się przejmować szkołą, w domu mam normalną i przyjemną sytuaccję. Ponadto od kilku lat mam coś takiego, że muszę "zmarszczyć powieki". Tzn. mrugnąć z całej siły, nie wiem jak to okreslić. Ostatnio dodatkowo mam cos takiego, ze musze popatrzec sie na prawo, na lewo, w gore i w dol, oraz szczeka na lewo i prawo ruszam. Nie są to ruchy mimowolne - poniewaz je kontruluje, i dzieja sie one za moja zgoda, jednakowoż po prostu muszę to zrobić, nie wiem jak to określić.
Nie uprawiam żadnych sportów, praktycznie mało się ruszam, mało aktywnie żyję i mam małą nadwagę. W wakacje mam zamiar biegać - lekką otyłość mam którą muszę zlikwidować, ponadto możliwe jest, że te miesnie i wszystko sie trzesa bo malo sie ruszam. Praktycznie ciagle siedze w domu przy komputerze, malo mam znajomych, jedynie to szkoly/sklepu wychodze, czaasmi wyjde na dwor ale to czasmi.
To tyle jesli chodzi o mnie.
Pozdrawiam