Witam!
Moj problem jest wg mnie dosc nietypowy. W codziennym zyciu nic specjalnego sie nie dzieje. Nie trace przytomnosci, nie "zawieszam sie" na chwile. Problem pojawia sie kiedy np chce isc na dyskoteke gdzie sa migajace swiatla (kreci mi sie w glowie, jest mi niedobrze), nie moge grac w zadne gry ktore zawieraja ostrzezenie dla osob z epilepsja (kiedy patrze na plynny obraz robi mi sie mocno niedobrze) . Kiedy bylam w domu strachow i bylo pomieszczenie gdzie swiatelka lataly na okolo to nie moglam przez to przejsc. Wiem ze tam stal ktos i pilnowal zeby osoby z epilepsja nie wchodzily. Ja weszlam bo w sumie nei wiem co to za objawy. Przejsc nie przeszlam, wycofalam sie niestety. Nie moge ogladac zadnych filmow akcji kiedy kamera szybko zmienia punkt widzenia. Wszystko mi sie zlewa i jest mi niedobrze. Ostatnio przechodzilam z zamknietymi oczami przez alejke ktora byla pokryta w calosci liscmi zoltymi i brazowymi. Kolory tych lisci byly tak intensywne i mienily sie tak bardzo ze zaczelo mi sie krecic w glowie.
Z istotnych rzeczy to chyba jeszcze to ze mam 23lata, mam chorobe lokomocyjna ale co dziwne nie zawsze (moze to wlasnie nie choroba lokomocyjna tylko ma to zwiazek z reszta objawow) i mam spore klopoty z zapamietywaniem nowych rzeczy. Bardzo ciezko jest mi sobie przypomniec co robilam wczesniej podczas dnia, albo w ciagu tygodnia. Niektore rzeczy pamietam ale czasami z tymi wazniejszymi i istotniejszymi sobie nie radze.
W dziecinstwie mialam podejrzenie "wstrzasu mozgu" wyszlam z tego niby bez szwanku ale nie powiedzialam wtedy lekarzom calej prawdy. Kiedy nad tym mysle to w zasadzie moja choroba lokomocyjna pojawila sie nagle i nie wiem czy nie po tym wypadku wlasnie.
Chcialabym sie zapytac do kogo moge sie udac po rade i jakie badania powinnam zrobic? Pytalam kilku lekarzy pierwszego kontaktu (tych w polsce i w angli tez) ale mowili ze nie slyszeli o czyms takim i zebym sobie glowy nie zawracala glupotami. Niby glupoty ale wydaje mi sie, ze kiedy nie moge przejsc gdy liscie sa w okolo to chyba musi byc cos nie tak.
Z gory dziekuje za rade.
Chcialam przeprosic za bledy jezykowe i ortograficzne ale odzwyczailam sie od polskiego.