Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
witam uprawialam sex 1 sierpnia pare godzin po stosunku dostalam okres trwal normalnie ok 5 dni .od 16 sierpnia mam temerature mierze ja pod jezykiem ciagle ok 37 stopni nie wyzej . podejrzewalam ciaze ale zrobilam 3 testy 1 14 sierpnia drugi 28 sierpnia wyszly negatywnie . 1 wrzesnia dostalam okres ale byl bardzo skapy . inny . zeby sie upewnic ponownie zrobilam test 2 dni temu znow pokazal wynik negatywny a to by byl juz 6 tydzien wiec czy mogol sie mylic : ( nie mam zadnych innych objawow jesli by to byla ciaza tylko ta temperatura . Nie wiem z czego ta temeratura w dzien tego skapego okresu temperatura nie spadla moze to jakis stan zapalny prosze o odpowiedz i Z Gory bardzo dziekuje
Ostatnio edytowano 2007-12-17, 19:47 przez sandra19899, łącznie edytowano 1 raz
Zrobiłaś tyle testów ciążowych,że to napewno nie ciąża!! Zresztą kochałaś się w niepłodny dzień!
A napewno dobrze wkładasz termometr pod język? (pod kątem,nie zaciskając zębów,przez 8 minut) I czy nie jest on zbyt zimny? Bardzo istotną sprawą jest to, aby tempkę mierzyć zawsze o tej samej porze (rano, najlepiej przed 7:30), przed wstaniem z łózka, tym samym dobrze strzępniętym termoetrem.
Tempetatura zawsze wzrasta o pare kreseczek od owulacji do dnia kolejnej miesiączki.
Nie jesteś w ciąż. miałaś już dwie miesiączki od stosunku więc nie mogłaś być w ciąży, a krótszy okres czy też podwyższona temp t moze byc z powodu infekcji czy zwyczajnie stresu
polecam udac się do lekarza peirwszego kontaktu i powiedziec o utrzymującej sie temp. moze wskazyac na jakis toczacy sie w organizmie stan zapalny. lekarz zleci Ci odp badania.