Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
Godzine temu robiłam test (wiem powinno się robić rano). Na pierwszy rzut oka widać jednką kreskę, lecz gdy się dobrze przyjrzałam w świetle dziennym to pod odpowiednim kątem było widać bardzo, ale to bardzo bladą kreskę, czy to jest możliwe? Co o tym sądzić? MOzę to tylko moje zwidy?
Powtórz test. Ten moim zdaniem jest nieważny....U mnie pod odpowiednim kontem tez widac kreske drugą a w ciąży nie jestem. A tą drugą kreskę widziałaś od razu czy po pewnym czasie?
Wystarczająco duża aby test mógł być mylący. Wieczorem Twój mocz jest rozrzedzony. Natomiast rano ( tu nawet nie chodzi o to żeby był poranny tylko PIERWSZY z nocy) nie. I to jest ta różnica.
To opowiem dokładnie: - zawsze na kilka dni przed okresem bolą mnie piersi a tym razem nic. - pobrzusze bli mnie juz ok. 11 dni - miałam zawroty głowy, bardzo silne, myślałam że podwójnie widze tak ok 3 dni - czasami występowało u mnie plamienie które było na kilka godzin przed okresem, dosłownie kilka godzin, a teraz przez 3 dni miałam plamienie, wręcz brązowe, zero krwi że tak powiem, w jeden dzień było bardzo intensywne i ustąpiło na dzień prze okresem. - jak nie lubiłam kawy tak teraz bym mogła ją litrami pić