Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
Witam! Od około 6 lat biorę Diane 35 na PCO. Ostatni raz kochałam się z moim chłopakiem 8 marca a 26 marca dostałam normalny planowany okres. Czy jeśli dostałam ten okres to możliwa jest ciąża? Bo od kilku dni zauważyłam u siebie dziwne objawy zawroty głowy, zmęczenie, parcie na pęcherz. Nudności jeśli występują to bardzo sporadycznie. Dodam że dodatkowo stosowaliśmy stosunek przerywany. Czy to moje dziwne samopoczucie może byc spowodowane np. stresem? Bo w tym miesiącu bardzo się denerwowałam do tego stopnia że nie jadłam przez kilka dni i w ciągu 5 dni schudłam 6 kg. Prosze o pilną odpowedź i z góry dziękuję.
witam, Czy moglam zajsć w ciąże,jezeli spalam ze swoim chlopakiem 24 kwietnia? Miesiączkę mialam od 10 do 14 kwietnia. Proszę o pomoc, bo strasnie mnie to męczy.Boję sie, że są to moje dni płodne. [/fade]
ewelinemel...z tego co piszesz,to jeśli Twoj cykl jest prawidlowy,to 14 dnia cyklu moglas miec owulacje i moglo dojsc do poczęcia,ale nie jest to na 100% pewne,bo nie zawsze jest po 14 dniach...zalezy jak regularnie miesiaczkujesz.