Witajcie.Chcialabym abyscie cos zasugerowaly.Otoz sytuacja wyglada tak,ze ostatnio "dziwnie" sie czuje troche mi slabo,pobolewa mnie podbrzusze, dzis rano zauwazylam przezroczysty, bezwonny oraz gesty sluz.Sama nie wiem co o tym myslec.Tydzien temu robilam test i wyszedl niegatywny ale to bylo tydz temu.Teoretycznie okres powinnam dostac za tydzien wiec brzuch moze pobolewac mnie wlasnie z tego powodu... co o tym sadzicie? Pytam poniewaz udzielacie madrych rad a i dobrze mi sie pisze z Wami , zreszta fajnie jest sie czasem kogos doradzic.Szansa na dziecko jest ale nie chce sie nakrecac niepotrzebnie dlatego pytam Was o rade zanim pobiegne po kolejny test. serdecznie pozdrawiam
Przezroczysty sluz wystepuje przy owulacji, nie ma sensu robic testu teraz, bo ciazy nie pokarze, test powinno sie robic w razie nie pojawienia sie @, biorac pod uwage najdluzszy cykl ;)
No dokładnie. Sluz sugeruje owulację a test robiony na tyle przed okresem jest robiony bez sensu. Cykle masz regularne? Ile trwaja? Czemu robiłaś test tak wcześnie?
Tak wlasnie myslalam ze to za wczesnie... :( ostatnia @ mialam 31 Lipca. Cykle mam co 28 dni, brzuch mnie teraz bardzo boli ale na @ to za wczesnie jeszcze.sama juz nie wiem... cykle zawsze mam regularne.
Przezroczysty i obfity sluz swiadczy o owulacji, a bole ktore odczuwasz to bole owulacyjne. Test robi sie nie wczesniej niz po terminie spodziewanej @. Na moje oko okres Ci sie spozni, bo za zwyczaj od owulacji do @ mija 2 tygodnie. Przykro mi :( raczej nie tym razem.
Skoro cykle masz zawsze regularne to teraz jesteś już pewnie po owulacji. Odczuwasz zapewne pms. A jednorazowym podglądem sluzu sie nie sugeruj. Inna opcja to jak mówi koleżanka wyżej - może cykl bedzie dłuższy. Niemniej jesli współżyjesz regularnie to szansa na ciąże jest zawsze ;)
No to ja sie doloacze do tej rozmowy a jezeli sluz zrobil sie taki lekko żółtawy i nie ładnie pachnie to co jest tego przyczyna?? bo ten nie ładny zapach pojawil sie odkąd zaczelismy starac sie o dziecko!!
Jesli faktycznie była to jakaś infekcja to nie sadzę aby doszło do samo wyleczenia..raczej do uspienia czy zaleczenia. A może zapach, który czułaś był poprostu bardziej intensywny niż teraz?
miska88 a czy masz jakieś dodatkowe dolegliwości, np. ból podczas lub po stosunku, lub przy oddawaniu moczu, jeśli tak to na 100% jest to infekcja. Może w tej chwili pojawił się u Ciebie śluz owulacyjny i dlatego żółta wydzielina zniknęła. Sama przez to przechodziłam, miałam grzybicę pochwy i przez kilka miesięcy się tak męczyłam. Ból składałam na konto małej ilości śluzu, (że może jakieś otarcia), wydzielina to myślałam, że skutek rozregulowanych hormonów. Myślę że nie powinnaś tego tak bagatelizować.
Nie mam żadnych bóli oprócz na dole pod brzeuchem:( nie wiem co to za ból!! a ten śluz co mam jest bezbarwny i sa to dni płodne wiec jest wszytsko ok a wiem co to znaczy miec grzybice pochwy bo tez przez to przechodzilam i wiem co to znaczy niestety:( ale juz jest ze mna wszytsko ok choc nie do konca chce mi sie spac jestem w stanie o godzinie 17 isc spac po spac 40 minut wstac zjesc i isc dalej spac:) mam chwilowe bóle kregosłupa i ma humorki oraz zachcianki!! na przyklad dzis bylam u bratowej i w miedzy czasie wypsialam malutka kawe zjadlam ogórka kiszonego popiłam jogutrem i zagryzłam chipsem:) coz to moze oznaczac??:)) a humorki mam msakryczne smieje sie a za kilka chwil ktos mnie byle czym zdenerwuje i mam fochy a za chwile mi przechodzi