Witam doswiadczone kolezanki, jestem nowa na forum i prosze o porade. Istnieje prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy, ale jeszcze za szybko zeby test wykazal ciaze, robilam juz dwa w 6 dniu i 13 dniu po owulacji (oba negat) wiem ze takowa byla mialam gesty sliski sluz (wyglad jaja kurzego) i tego dnia doszlo do stosunku. Dodam ze cykle mam regularne 28 dniowe, 4 miesiace temu odstawilam tabletki i byla to pierwasza owulacja, wiec istnieje prawdopodobienstwo bardzo duzej plodnosci... Jesli chodzi o subiektywne objawy to w 2 dniu po owulacji czulam silne klucie na srodku podbrzusza, kilka razy uklulo mnie w jajniku przy dzwignieciu czegos ciezkiego, mam kremowe uplawy, poza tym czuje sie wzglednie.
Wiem ze pytanie jest monotematyczne ale licze na WASZE opinie :) nie moge zniesc tej niepewnosci
Witam dziewczyny u mnie jakos leci po malu ,nie zagladam tak czesto bo wiecej spie jak zyje hihi----ciagle spie i nic nie robie bo mi sie nie chce,a dzidzia roscnie po malu---tyle co dobrze mam to nie wymiotuje wogole ,i pozdrawiam wszyskie dziewczyny starajace sie i te ktore juz sie po staraly o dzidzie !!!!!
[quote="alexisw"]Witam doswiadczone kolezanki, jestem nowa na forum i prosze o porade. Istnieje prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy, ale jeszcze za szybko zeby test wykazal ciaze, robilam juz dwa w 6 dniu i 13 dniu po owulacji (oba negat) wiem ze takowa byla mialam gesty sliski sluz (wyglad jaja kurzego) i tego dnia doszlo do stosunku. Dodam ze cykle mam regularne 28 dniowe, 4 miesiace temu odstawilam tabletki i byla to pierwasza owulacja, wiec istnieje prawdopodobienstwo bardzo duzej plodnosci... Jesli chodzi o subiektywne objawy to w 2 dniu po owulacji czulam silne klucie na srodku podbrzusza, kilka razy uklulo mnie w jajniku przy dzwignieciu czegos ciezkiego, mam kremowe uplawy, poza tym czuje sie wzglednie.
Wiem ze pytanie jest monotematyczne ale licze na WASZE opinie :) nie moge zniesc tej niepewnosci
Dziekuje i pozdrawiam[/ Czesc ---co moge powiedziec troche to dziwne,ale prawdziwe moglo dojc do zaplodnienia to byl dzien najwyrzszej plodnosci ----objawy ciazy przychodza pozniej takze nie insynuluj sie tymi objawami ,nie wiem czemu ciae kulo w brzuchu lub jajnikach to moze tak ze to oznaczalo jeszcze owulacje --no nie wiem ,uplawy nie musza o niczym swiadczyc ale jezeli naprawde jak piszesz widzialas plodnu sluz ---to mysle ze moge ci pogratulowac ciazy!!!!! a test prosze zrob po dniu spodziewanej miesiaczki ,a objawow narazie nie bedzie moze je tylko twoj organizm wmawia tobie.Goraco pozdrawiam i zycze duzo szczescia
Hej, dziekuje za odpowiedz. teoretycznie powinnam byc w ciazy, ale czy tak bedzie, czas pokaze... jak sie planuje ciaze to niestety nie wychodzi :((( problem moze rowniez tkwic w tym ze moj partner prowadzi niezdrowy tryb zycia, duzo pali, wiec nasienie moze byc slabe i nie doszlo do zaplodnienia. Okres mam dostac za 2 dni...
Kobietki, PRL - 510 .. Norma 40 d0 530, myślicie, czy zacząć brać Bromergon, czy to jeszcze się mieści, w tej granicy górnej normy i na razie działać ??
alexisw, nie jesteś w stanie wyznaczyć samej owulacji. Możesz czuć czas okołoowulacyjny. No chyba, ze jesteś pewna przebytej owulacji bo stosujesz samoobserwcaję zgodnie ze wszystkich zaleceniami. Test pokaze ciąże najwczesniej 12 dni po POTWIERDZONEJ owulacji.
Witam ;) pisałam już kiedyś w tym wątku. Ale żeby nie sprawiać Wam kłopotu, to przypomnę mój przypadek. Współżyłam w dniu domniemanej owulacji (12 czerwca). Od tamtej pory dzieją się ze mną dziwne rzeczy. Robiłam test, 30 czerwca, pozytywny. Bardzo często zdarza się, że plamię. pierwsze plamienia krwią zdarzyły się 25 czerwca, potem dostałam "okres" 5 lipca. trwał 9 dni i był bardzo obfity. 16 lipca znowu zaczęłam plamić aż do 18 lipca. 4 sierpnia znów dostałam okres. Mój lekarz rodzinny mówi, że tak się zdarza, u swojego lekarza ginekologa mam wizytę dopiero za 4 dni.
Aha, może to nie istotne, ale 4 lipca (dzień przed obfitym krwawieniem) miałam stłuczkę samochodową. Nic mi się nie stało, tylko kilka zadrapań.
Niestety moglo sie tak zdazyc, ze poronilas. Ale nie jestem pewna, czy lekarz ginekolog bedzie mogl to potwierdzic. 4 sierpnia dostalas @, wiec nawet jezeli poronilas, wszystko wrocilo do normy.
W ciąży zdarzają się krwawienia jednak napewno należy natychmiast konsultować je z ginekologiem badz jechać na pogotowie. Lekarz rodzinny na niewiele sie tu zda. Od pierwszego krwawienia nie byłas jeszcze u gina?
DO PLOMYCZEK -Ztego co mi wiadomo to wszystkie panie ktore chca donosic ciaze to ; jak dostana pierwsze krwawienie to leca do ginekologa a ty jeszcze nie bylas ,,,dziwne widocznie nie masz ochoty na dziecko,,,ja cie nie obwiniam, ale to dziwne za przez tyle czasu mialas plamienia, i bylas u lekarza rodzinnego co on nie ma pojecia,,, ale zeby nie isc do ginekologa nie moge zniesc tej mysli i tak spokojnie mozesz o tym pisac na forum??? Sorry ,za to co napisalam ,ale nie moge.
Wreszcie nadszedł długo wyczekiwany okres, ale... Nie czuję skurczy, co dziwne zawsze musiałam brać silne leki rozkurczowe, to już drugi raz pod rząd... Nie wiem czy to normalne, czy nie. Lekarzy wystrzegam się od zawsze więc nie wysyłajcie mnie od razu do niego. Jeśli Któraś z Was miała taki przypadek proszę podzielcie się choćby na PW
Hej dziewczyny, u mnie @ niestety sie pojawila, ale to dopiero pierwszy dzien, moze to jest zwiazane z "zagniezdzaniem" ??? normalnie okres mam 5-6 dni. Zaczelam lykac olej z wiesiolka na zwiekszenie ilosci sluzu, ale moze jednak zaciazylam i boje sie ze moze to zle wplynac - ponoc wiesiolek powoduje skurcze macicy co moze wywolac poronienie...