Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
Witam. jestem dokladnie 4 miesiace po porodzie. odtej pory mialam 2 iesiaczki pierwsza byla 7 grudnia druga byla 4 stycznia uprawialam seks z moim mezem 1 stycznia czyli 3 dni przed miesiaczka i dostalam ja 4 dtycznia tak jak wspomnialam wczesniej cylke mam co 28 dni tak wypadaly przed ciaza i wtych co wymienilam dzis jest 9 luty i okresu brak nadal nie mam zadnego sluzu a ni nic czy moge byc w ciazy czy po prostu okres mi sie przesuna w tym czasie sie odchdzam i bylam chorza i bralam antybiotyki prosze o pilna odpowiedz
Jeśli uprawiałaś seks przed miesiączką, która przyszła to nie byłaś płodna. W takim przypadku ciązy nie ma. Jesteś po porodzie, do tego się odchudzasz, bierzesz antybiotyk i jak najbardziej mogło to wpłynąc na przesunięcie miesiączki...która tak naprawdę mogła się jeszcze nie unormować. Karmisz jeszcze choc trochę?
nie karmie pirsia karmilam tylko tydzien bardzo sie martwiem bo jeszcze nie jestem gotowa na nastepna dzidzie a okr nie mam juz 9 dzien a jezeli nie mam sluzu to tak jest przed okr??
A jak był wczesniej? W poprrzednich cyklach jeszcze przed ciążą? Śluz jest zawsze tyle, ze są kobiety które zawsze mają go mało :) Brak śluzu w żadnym wypadku nie równa się ciąży.
Witam. To znowu ja ... robilam przed chwila tetst ciazowy i wynik negatywny... juz 9 dzien mi sie spoznia okres czy moge mu ufac tzn temu testowi jezeli go wykonalam w godzinach popoudniowych a od stosunku minelo jakies 39 dni??
Test jest juz wiarygodny, mimo, ze robilas go po poludniu, bo jestes po dacie spodziewanej miesiaczki... a okres moze sie zpozniac z wielu powodow.. na przyklad ze steru...
Shine90 napisał(a):Witam. To znowu ja ... robilam przed chwila tetst ciazowy i wynik negatywny... juz 9 dzien mi sie spoznia okres czy moge mu ufac tzn temu testowi jezeli go wykonalam w godzinach popoudniowych a od stosunku minelo jakies 39 dni??
Jeśli stosunek miał miejsce 39 dni temu i był to jedyny niezabezpieczony stosunekpo dzis dzień to test jest wiarygodny :) Mozesz udać się do gina z powodu braku okresu....może dać coś na wywołanie. Albo poprostu tak jak powiedziałam wcześniej organizm nie wrócił jeszcze do siebie.