Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹GinekologGinekologia – dziedzina medycyny zajmująca się kobiecym układem rozrodczym w szczególności leczeniem bezpłodności, zaburzeniami miesiączkowania, stanów zapalnych pochwy i przydatków, antykoncepcją hormonalną a także profilaktyki nowotworowej piersi i kobiecych organów płciowych.
Regulamin działu
W dziale „Ginekologia” wszystkie kobiety odwiedzające to forum medyczne znajdą cenne informacje na wszelkie tematy związane z ich układem rozrodczym. W tym miejscu toczą się interesujące rozmowy na temat profilaktyki oraz leczenia chorób żeńskiego układu płciowego. Tematyka jest niezwykle szeroka. Porozmawiaj o leczeniu niepłodności, zaburzeniach miesiączkowania, czy też ciąży pozamacicznej. Jeżeli szukasz dodatkowych informacji na temat zdiagnozowanych cyst na jajniku lub stanów zapalnych pochwy, wejdź na forum. Zadbaj o profilaktykę, regularne badania – jak często powinnaś je wykonywać? Wartym uwagi są także kwestie związane z antykoncepcją, skutkami zażywania tabletek antykoncepcyjnych. Jeżeli masz jakieś pytania na temat rzeżączki, świerzbu lub wszawicy łonowej zadaj je właśnie tutaj. Szukasz przyczyny bólu podbrzusza, który zdarza ci się okresowo? Nie wiesz jak łagodzić niezwykle bolesne miesiączkowanie? Nie wykluczone, iż dzięki doświadczeniu innych uczestników dyskusji dotrzesz do poszukiwanej informacji. Nie wahaj się – pytaj!
Witam! prosze o pomoc! Mam takie pyanie: otoz od kilu miesiecy przyjmowalam tabletki antykoncepcyjne,od ok 3 miesiecy zrobilam przerwe i nie przyjmuje. Okres dostawalam w miare regularnie ok 20 kazdego miesiaca. W ostatnia niedziele kochalam sie z moim narzeczonym,czyli 18 lipca. Okres powinnam dostac 20, lecz nadal go nie mam:( Dodam ze kochalismy sie z prezerwatywa, czyli wydawaloby sie ze wszystko jest ok....Czy mozliwe ze seks mogl opoznic pojawienie sie okresu? Czy jest jakies prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?? Blagam, pomozcie kobietki! czekam na wasze opinie!
Była prezerwatywa więc teoretycznie ciąży być nie powinno :) Nie martw się ponieważ cykl czasem może się niespodziewanie wydłużyć. Przez stres, przez pogodę, itd i m.in przez anty.
No mam nadzieje,ze okres sie pojawi. Chcemy miec z narzeczonym dzieci, ale jeszcze nie teraz, wiec czekam na ten okres jak na zbawienie:) Jak myslisz, powinnam zrobic w nastepnym tygodniu test ciazowy? bo tak sie nad tym zastanawiam... Brzuch mnie troszke pobolewa, tak jak na zblizajacy okres, ale ja sama nie wiem czy to juz ze stresu, czy to na okres, czy jak...
I tak zrobisz test niezależnie od mojego zdania :) Powiem Ci jednak, że niekótre dziewczyny dostawały tutaj okresu i około 50dc :) Tak jakoś wredna @ przyszła poźniej.
Noo mam nadzieje,ze u mnie pojawi sie troszke szybciej...Nie wytrzymam chyba tego stresu, w poniedzialek kupie test, zobaczymy co t z tego wyniknie. A myslisz ze byly to akurat dni plodne? przed miesiaczka?? Bo ja juz w tym wszystkim sie pogubilam:(
Conajmniej 10 dni przed miesiączką jest dniami niepłodnymi. Ale przed miesiączką, która się pojawiła. Gdyby miesiaczka u Ciebie przyszła to stosunek napewno odbyłby się w dni niepłodne. Dwa dni przed miesiączką. Ty współżyłaś 18 lipca a okresu nadal nie ma. Czyli 6 dni temu. To jeszcze kilka dni bez okresu i czas stosunku zrobi się w koncu stosunkiem w dni płodne. Rozumiesz? Ale nie ma sensu nad tym gdybać :) Serio.
widze,ze chyba masz doswiadczenie dotyczace tych spraw;) okaze sie, czy jestem w ciazy.. zrobie w tygodniu test ciazowy i poinformuje Cie o wyniku, jesli bedziesz chciala. Jesli to mnie nie uspokoi to najlepiej wybiore sie do ginekologa...
Dla mnie płytkowy Quick Vue. Czemu? Chyba dlatego, ze podczas lektury różnych rodzajów for zebrał najwięcej pozytywów. A tak ogolnie każdy test jest dobry. Test chyba Bobo wykrywa stęznie już 10mlU/ml ale ma duzo naegatwynych opinii.
Juz nie potrzebuje zadnych testow! Wczoraj wieczorem dostalam okres! takze wszystko wraca do normy:) Jak tylko okres mi sie skonczy wybieram sie do gina po tabletki anty:) nie chce przechodzic tych stresow narazie! Dziekuje za wszystkie odpowiedzi i pomoc:*
Mam 20 lat i wspolzyje z chlopakiem regularnie od ponad roku. Nie stosujemy zadnej antykoncepci. Tylko stosunek przerywany. Okres mam regularny a cykl trwa jakies 29 dni. Kiedy sie kochamy nie zwracamy uwagi na to czy sa to dni plodne czy nie. Ostatnio podczas dni plodnych chlopak po skonczonym stosunku nie umyl sie dobrze i kochalismy sie drugi raz. Mimo tego nie jestem w ciazy. Wiem ze nawet podczas okresu istnieje male prawdopodobienstwo zajscia w ciaze , pomimo tego w te dni chłopak konczy stosunek we mnie. Chcialabym sie dowiedziec czy ze mna jest cos nie tak ze przez taki dlugi okres czasu nie zaszlam jeszcze w ciaze. Prosze o odpowiedz.