Co do usuwania zęba podczas miesiączki to ja miałam umówiony termin i niestety wypadł mi wtedy pierwszy dzień miesiączki właśnie ale powiedziałam lekarzowi, zadał mi parę pytań i jak stwierdził że ani źle się nie czuję ani nic nigdy mi nie było to mi ósemkę usunął...zagoiła się w ciągu 4 dni.
Druga sprawa to kurcze przed usuwaniem naczytałam się na forach różnych przerażających opinii-że boli po zabiegu, że się puchnie, że ma się szczękościsk i tak dalej...ja muszę usunąć 4 ósemki pod aparat i już pozbyłam się trzech (w tym prawej dolnej dzisiaj), i ani nie spuchłam ani mnie nie bolało, przy górnych po 4 dniach już mogłam normalnie jeść.
Dziś było nieco gorzej bo musieli mnie doznieczulić :P ale później już poszło sprawnie...założone mam dwa szwy i sączy mi się troszkę krew ale nie boli...zero opuchlizny i szczękościsku...haha chyba jestem jakimś nadczłowiekiem zatem :P
Za tydzień jadę na ściągnięcie szwów i usuwam ostatnią lewą dolną ósemkę:)
Wyrywam w Nowej Hucie na Złotej Jesieni...polecam przychodnię - to państwówka jest i trzeba się wystać w kolejce bo 20osób przyjmują tylko ale kurcze...warto bo robią super:)