Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹DermatologDermatologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami skóry, włosów i paznokci oraz chorobami w wyniku których dochodzi to zmian w obrębie tych narządów oraz części ciała w szczególności takich jak łuszczyca, łupież, łysienie, bielactwo.
Regulamin działu
Dział „Dermatolog” zajmuje się problemami związanymi z chorobami skóry oraz dolegliwościami zdrowotnymi włosów i paznokci. Zachęcamy do jego odwiedzin nie tylko pacjentów poradni dermatologicznych, ale także kosmetologów i lekarzy tej specjalności. Tutaj wymienisz się swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie leczenia łuszczycy, choroby na którą cierpi około 4 procent populacji. W tym miejscu przekonasz się, że nie jesteś z tym problemem sam. Dowiedz się jak przebiega profilaktyka tego schorzenia skóry, jak łagodzić jego objawy – sprawdź co sądzą o tym inni uczestnicy forum. Podejmij dyskusje także na inne, równie ważne tematy związane z dolegliwościami natury dermatologicznej. Jeżeli szukasz skutecznego leku na łupież, poproś o pomoc na forum. Dowiedz się jak radzą sobie z nim inni. Niewykluczone, iż pozyskane tą drogą informację pomogą ci pozbyć się tej uciążliwej dolegliwości skórnej raz na zawsze. Masz problemy z łysieniem? Chciałbyś zahamować ten proces? Być może właśnie tutaj znajdziesz coś co cię zainteresuje.
Witam mam taki problem i nie wiem jak go rozwiazac od kad zaczelam dorastac czerwieni mi sie twarz gdy rozmawiam np z kims obcym..lub gdy mam wyglosic jakas mowe nie jestem osoba wstydliwa to jest wlasnie moj problem ja moge wszystoko zalatwic ..ale pojawia sie wtedy lek ze sie zrobie czerwona i tak sie dzieje przeczytalam ze to przez uklad wspolczulny ale nic z tego nie rozumiem mam juz 21 lat i juz nie wiem co mam z tym zrobic czy jest jakies lekarstwo?moim zdaniem z wiekiem to nie przejdzie bo jest caly czas tak samo :( dziekuje z gory za odp
Kosmetyki nie rozwiążą problemu bo on tkwi w Twojej osobowości. Masz po prostu małe poczucie swojej wartości. Poszukaj odpowiedniego poradnika lub porozmawiaj z psychologiem. Pozdrawiam
żadne maski, pudry i inne dziadostwa tego nie zmienią. Też się czerwienię, wcześniej mi to przeszkadzało, teraz w ogóle(no może czasem). Może piszę jak Monika z bravo, ale musisz to zaakceptować i przestać się przejmować. Niektórym pocą się ręce i to wszystko, te figle płata nam psychika, żaden marketing nic nie pomoże. Jeśli ktoś pisze o jakiejś cudowne masce, to pozostaj mi go wyśmiać
Ale ja nie mam zadnego problmu nigdy nikt mnie nie obrazil nikt sie ze mnie nie smial wszystko bylo ok a potem nie wiadomo skad to sie wzielo i tak juz trwa to kilka lat :/
Może to jest gdzieś w Twojej podświadomości z takimi rzeczami ciężko jest się uporać samem zwłaszcza kiedy nie wiadomo dlaczego tak się dzieje. Z czasem pewnie się okaże.
Czesto czerwienienie twarzy, zaczyna sie w trakcie dojrzewania. Ja tez tak mialam, w sumie dalej mam, czasem walne takiego buraka, ze az chcialabym glowe w ziemie wsadzic :))) Z wiekiem zdarzalo i zdarza mi sie to rzadziej, najwazniejsze zeby o tym nie myslec, bo to tylko pogarsza sprawe, a jak juz sie zdarzy to zawsze staram sie uspakajac sama siebie i myslec o czyms innym niz moja czerwona buzia ;)))
u mnie produkty z ziaji sprawiaja ze czerwienie sie twarzy nie jest az tak widoczne a czerwienieje sie bez powodu nawet gdy kogos poznam n jestem czerwona jakbym sie wstydzila
Zaczerwienić się można przez głupotę ludzką innych albo sytuację dziwną! Nie czerwienia ię tylko ludzie bezwstydni lub majacy się za pępek wszechswiata!
Elza16 co to za produkty? Wiadomo czasem czerwienienie się jest mocno nie wygodne, ja na przykład mam to na tle nerwowym i nie ma nic wspólnego z wrażliwością czy wstydem. Dla mnie każda konfrontacja z nie codziennym gościem tak się kończy o lekarzach nie wspomne....