Strona główna forum‹Twoje Zdrowie‹NeurologNeurologia – dziedzina medycyny zajmująca się chorobami układu nerwowego w szczególności chorobami naczyniowymi (wylewy, udary), zapaleniami opon mózgowo-rdzeniowych, guzami mózgu (glejaki, oponiaki), epilepsją chorobami wieku podeszłego jak choroba Parkinsona i Alzheimera a także chorobami rdzenia kręgowego. Zajmuje się również leczeniem przewlekłych bólów (głowy, mięsni, narządów) oraz problemami ze snem.
Regulamin działu
W tym dziale forum medycznego zapraszamy do dyskusji na tematy związane z chorobami układu nerwowego. Toczące się tu rozmowy mogą pomóc nie tylko samym pacjentom poradni neurologicznej, ale także ich rodzinom. Wymień się swoim doświadczeniem w zakresie leczenia chorób naczyniowych oraz stosowanych przez Ciebie i Twoich lekarzy prowadzących metod powracania do zdrowia po przebytym udarze bądź wylewie. Szukasz informacji o zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych? A może chcesz dowiedzieć się czegoś więcej na temat guzów mózgu (glejaków, oponiaków)? Jeżeli tak właśnie jest, trafiłeś w odpowiednie miejsce. Sprawdź jak radzić sobie z przewlekłym bólem głowy, czy mięśni oraz zaburzeniami snu. Znaczny odsetek rozmów poodejmowanych na forum dotyczy kwestii chorób wieku podeszłego – Parkinsona, Alzheimera. Skorzystaj z okazji i przyłącz się do dyskusji, poszukaj odpowiedzi na trapiące Cię wątpliwości dotyczące spraw neurologicznych.
Wita. Mam 19 lat i od jakiegoś czasu walczę z okropnym bólem pleców z prawej strony i prawego pośladka, czy to może być Rwa Kulszowa?? czuje się okropnie a o lekarzach nawet nie wspomnę.
Witam. Mam problem, jak wcześniej pisałam czuje okropny ból prawej strony pleców oraz prawego pośladka. Będąc kilka miesięcy temu u lekarza rodzinnego stwierdził zakażenie dróg moczowych, przepisał mi tabletki po których strasznie się czułam miałam gorączkę i wymiotowałam. Poszłam na drugi dzień to kazał mi kilka dni przychodzić na bolesne olejowe zastrzyki w pośladki. To było straszne!!!. Po jakimś czasie znów zaczęłam odczuwać ten ból, poszłam a lekarz dał mi blokadę chociaż sama nie wiem dlaczego i on pewnie tez nie, więc zapytałam pielęgniarki ona powiedziała, że to być może RWA KULSZOWA. Ale mam pewne wątpliwości i nie wiem co z tym mam zrobić. Błagam niech ktoś mi powie co to jest bo ten ból mnie wykończy!!!
WITAM . JA MIAŁAM TEN SAM PROBLEM NA RWE LECZYŁA MNIE MOJA KOCHANA DOKTOR 6 MIESIĘCY AZ W KOŃCU WYBRAŁAM SIĘ DO NEUROLOGA I WYSZŁY MAŁE ZMIANY W KRĘGOSŁUPIE A PO ZROBIENIU REZONANSU WYSUNIĘTE DWA DYSKI ...DLATEGO RADZĘ TAK JAK KOLEGA WYBRAĆ SIĘ NA WIZYTĘ DO DOBREGO NEUROLOGA ZROBIĆ RTG A NAJLEPIEJ REZONANS O ILE LEKARZ ZLECI BO JA MUSIAŁAM ZMIENIĆ LEKARZA ŻEBY DOSTAĆ SKIEROWANIE NA REZONANS.. ŻYCZĘ POWODZENIA I OCZYWIŚCIE WYTRWAŁOŚCI!!