Mi fryzjerka poleciła jedwab do włosów. Możesz go kupić w salonie w fryzjerskim, ale w zwykłym sklepie z kosmetykami też powinnaś dostać:) Ogranicz suszenie włosów suszarką, a jeśli musisz to 20-30 cm odległości.
Szampomy i odzywki z "Wella", nie wiem czy sa dostepne z sklepach kosmetycznych ale napewno sa na allegro. Jedyny minus ich to cena, bo za szampon 250ml trzeba zapłacić ok 50zł :( ale efekt jest rewelacyjny. Ale na poczatek spróbuj jedwabiu tak jak Ci radzi kolezanka wyzej, w kazdym kosmetyczynym sklepie lepszym powinnas dostac. Pozdrawiam
Włosów nie suszę prawie nigdy - za to prostuję. Jedwab? Już się z nim spotkałam. Stosuję go przed prostowaniem;) Niedawno usłyszałam, że szampon Joanna 'Rzepa' dobrze działa na suche włosy. Czy to prawda ??
Po pierwsze jesli nie ograniczysz prostowania włosów albo nie zrezygnujesz na pewien czas to nie odczujeszbardzo duzej róznicy. Postaraj sie im dac "luz", czas na regeneracje a jak je troszke podleczysz i wrócisz do prostowania to zabezpieczaj bardziej przed "żelazkiem"